"Perheemme haluaisi kiittää" – missä on salaperäinen hyväntekijä, joka antoi porilaiselle Lukalle, 5, osuvan lahjan?

Porilainen Jenna etsii miestä, joka ilahdutti hänen poikaansa yllätyslahjalla. – Aina puhutaan, että ihmiset tekevät niin paljon pahaa. Minusta on ihanaa, että ihmiset tekevät hyviä asioita ja niitä pitäisi enemmän korostaakin, hän sanoo.

Porilainen Jenna etsii Facebookissa perhettään ilahduttanutta hyväntekijää. Tuntematon mies antoi Lukalle, 5, lahjaksi pelipaidan, kun sai tietää tämän harrastavan jalkapalloa.

– Lukalla oli ollut harjoitukset, ja he vielä halusivat lähteä Venla-siskon kanssa pelaamaan. He menivät Pekanpuistoon. Joku mies oli ulkoiluttanut koiraa, ja Luka oli hänelle huutanut "moikka!". Hän moikkailee kaikkia, Jenna kuvaa.

– Mies oli huutanut "moikka" takaisin ja kysynyt, menettekö jalkapalloa pelaamaan. Luka oli vastannut, että mennään. Mies oli naureskellut ja kävellyt ohi, Jenna kuvailee tilannetta.

Lapset menivät puistoon, jossa oli muitakin pelaajia harjoittelemassa. Yllättäen heidät ohittanut mies olikin palannut.

– Tämä mies oli tullut takaisin ja sanonut, että hei poika, hän antaa sulle tällaisen. Sitten hän oli antanut kokonaisen pelipuvun, jossa oli hintalaputkin herranjestas vielä paikallaan. Aivan ihanaa. Hän oli antanut paidan, ja tietenkin ihana viisivuotiaani oli heti vetänyt paidan päälle.

"Ihana juttu, että joku tuntematon ihminen antoi tällaisen paidan"

Kotona Jenna oli ihmetellyt, miksi pojalla on aivan uusi pelipaita yllään.

– Venla selittää, ettet ikinä usko, mitä tapahtui, joku mies antoi tuon Lukalle. Se oli kyllä aivan ihana juttu, Jenna sanoo.

– Nykyään puhutaan niin negatiivisesti ihmistä, niin minusta oli ihana juttu, että joku tuntematon ihminen antoi tällaisen paidan. Ja kuinka iso juttu se oli meidän Lukalle! Hän oli niin innoissaan: paita päällä nukuttiin, se päällä mentiin hoitoon. Se oli ihan valtava juttu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Paita on nytkin käytössä

Nyt viisivuotias Luka on juuri juhlinut syntymäpäiväänsä. Juhlissa häntä neuvottiin kiittämään lahjoista sanomalla ”kiitos” ja halaamalla lahjan antajaa.

– Illalla hän kysyi Venlalta, että Venla, kai minä sanoin (paidan antajalle) kiitos. Venla sanoi, että juu, sanoit kaksi kertaa. Sitten Luka löi kämmenellä otsaan ja sanoi ”oi ei, äiti, minä unohdin halata setää”. Sanoin, ettei se haittaa. Häntä tämä harmitti.

Paita on nytkin Lukalla yllään.

– Eilen sanoinkin, että Luka, tämä on pakko pestä, tässä on aikamoinen ruokalista jo. Se pestiin, ja tänään se on jo otettu pyykkitelineeltä ja laitettu takaisin päälle. Tämä mies ei kyllä voi tietää, että Luka on niin kauhea Barcelona-fani, ja varsinkin Messi-fani. Päiväkodissakin sanottiin, että miten voikaan osua niin, että paita annettiin juuri Lukalle, jolle tämä on maailman suurin juttu.

"Kyllä tässä maailmassa hyviä ihmisiä on"

Jennan Facebook-päivitykseen aiheesta on satanut lähinnä positiivisia kommentteja. Osa on kuitenkin ollut huolissaan miehen motiiveista.

– On sanottu sitä, että nykyään voi sattua ja tapahtua, Jenna myöntää.

Positiivisia kommentteja on kuitenkin ollut enemmän. Jenna on saanut myös yksityisviestejä, joissa tilannetta ihaillaan.

– Aina puhutaan, että ihmiset tekevät niin paljon pahaa. Minusta on ihanaa, että ihmiset tekevät hyviä asioita, ja niitä pitäisi enemmän korostaakin. Kyllä tässä maailmassa hyviä ihmisiä on, ja he tekevät vilpittömästi hyviä tekoja.

"Olisi kauhean ihana tietää"

Miehestä ei toistaiseksi ole havaintoa. Jenna yritti kysellä lapsiltaan miehen tuntomerkkejä, mutta lasten oli vaikea arvioida esimerkiksi sitä, minkä ikäinen mies on kyseessä

– Yritin kysyä, että millainen koira miehellä oli, niin vastaus oli ”no se oli sellainen koira, karvainen”. En ole saanut oikein mitään tietoa siitä, kuka hän olisi voinut olla, ja se harmittaakin. Olisi kauhean ihana tietää. Meidän perheemme haluaisi kiittää, ja varsinkin Luka.

Jenna toivoo, että sosiaalisen median avulla mies löytyisi.

– Olisi ihanaa, että hän tietäisi, että hän teki tosi ison jutun. Se paita on päällä, ja tulee varmasti olemaan koko kesän.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja