Törkeästä rahanpesusta epäilty Sofia Belòrf on viihtynyt uutisotsikoissa jo vuosia – muistatko nämä kohut?

Muistatko vielä mistä Sofia Belòrf nousi kuuluisuuteen? 

Eilen julkisuuteen kiiri tieto, että poliisi on pidättänyt fitness-tähti Sofia Belórfin ja hänen avomiehen Niko Ranta-ahon. Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja hänen avopuolisoaan törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

5:28

Fitness-valmentajana toimiva Belòrf on ollut uutisotsikoissa jo vuosia. Hän nousi kaikkien tietoisuuteen Sofia Ruusilana, voitettuaan Miss Helsinki -tittelin vuonna 2010. Tuolloin hiusmuotoilualaa opiskellut 20-vuotias kaunotar seurusteli Big Brother -ohjelmasta tutun Niko Nousiaisen kanssa. 

– Olin tavannut Martina Aitolehden joskus Nikon kautta, ja hän pyysi minua semifinaaleihin. Voisin ehkä osallistua joihinkin kisoihin vielä ulkomailla, mutta Miss Suomi -kilpailu ei ole minun juttuni. Siinä on niin iso vastuu ja se sitoo kokonaan, hän kuvaili MTV Viihteen haastattelussa tuolloin

Miss Helsinki -kisoja seurasi myös pienoinen kohu. Ruusila oli kilpailun ennakkosuosikki ja kiistakapula, kun missifinaalista pakit ottanut Jekaterina Sahiti väitti, että voittaja on valittu etukäteen. 

– En vaihtaisi päivääkään pois vuodesta, mitä nyt sen kohun takia alku oli vähän kivikkoinen. Muuten vuosi oli mullistava ja voin sanoa, että se oli ehkä elämäni paras vuosi, Sofia kuvaili jälkeenpäin.

Naisen tuolloinen kumppani Niko osallistui samana vuonna Big Brother -kilpailuun uudestaan. Sofia oli tuttu näky sarjan yleisössä. 

Vuoden päätteeksi Sofia nousi Suomen googletetuimpien listalle. Hän oli nopeimmin nouseva kotimainen julkisuuden henkilö.


Missivuotensa jälkeen nainen muun muassa nähtiin Cheekin Mikä siinä on -videolla. 

– Aluksi minun täytyi kyllä varmistella, että millaisesta musiikkivideosta on kyse, sillä tuon musiikkilajin videoilla on usein paljasta pintaa ja siihen en olisi suostunut, hän kertoi MTV:n haastattelussa.

Niko ja Sofia avioituivat näyttävin menoin vuonna 2012. 

Myöhemmin Sofia vaihtoi fitness-uraan. Nainen voitti vuonna 2015 SM-kultaa alle 168-senttisten bikini fitness -sarjassa Nordic Fitness Expo -tapahtumassa Lahdessa.

Sofia julkaisi syksyllä 2016 myös kirjan Fit by Sofia (Fitra). Hän kertoi kirjassaan muun muassa kokemastaan koulukiusaamisesta. Marokkolaisen isän ja suomalaisen äidin tytär sai kotipaikkakunnallaan Ylivieskassa taustansa takia negatiivista huomiota.

– Ala-asteella minua alettiin kiusata taustani ja ulkonäköni takia. Minulla oli paksu, pitkä tukka ja tytöt nimittelivät rasistisesti huudellen, Ruusila-Nousiainen kertoo kirjassaan.

Samana vuonna Sofia muutti nimensä Belórf-Nousiaiseksi. Nimen alkuosa on hänen isänsä sukunimi. 

Vuoden 2017 keväällä kuitenkin Sofian ja Nikon erosta alkoi liikkua huhuja, kun nainen edusti Emma-gaalassa ilman sormustaan. Myöhemmin pari vahvisti eronneensa.

Sofia alkoi seurustella nykyisen kumppaninsa Niko Ranta-ahon kanssa vuonna 2018. Pariskunta asui Espanjan Marbellassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja