Sofia Ruusila avautuu uutuuskirjassaan kiusaamisesta ja vanhempiensa erosta: ”Menetin isäni”

Tänään julkaistavassa Fit by Sofia -kirjassaan (Fitra, 2016) fitness-tähti kertoo elämänsä vaikeista kokemuksista.

Muun muassa bikini fitnessin maailmanmestariksi kruunattu Sofia Ruusila-Nousiainen kertoo uudessa kirjassaan muun muassa kokemastaan koulukiusaamisesta. Marokkolaisen isän ja suomalaisen äidin tytär sai kotipaikkakunnallaan Ylivieskassa taustansa takia negatiivista huomiota.

– Ala-asteella minua alettiin kiusata taustani ja ulkonäköni takia. Minulla oli paksu, pitkä tukka ja tytöt nimittelivät rasistisesti huudellen, Ruusila-Nousiainen kertoo kirjassaan.

Vaikka Ruusila-Nousiainen sanoo itkeneensä kiusaamisen takia, sai hän kuitenkin voimaa ajatuksesta lähteä isompana pois Ylivieskasta. Myös äidin tuki tilanteessa oli avuksi.

Fitness-tähden vanhemmat erosivat hänen ollessaan 12-vuotias, eikä nainen kuvaile eron sujuneen kovin hyvin. Eron seurauksena Ruusila-Nousiaisen isä muutti pois Suomesta.

– Suutuin isälleni, koska elämämme oli aika vaikeaa sen jälkeen. En halunnut olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Olenkin etääntynyt isästäni, kirjassa paljastetaan.

– Menetin isäni käytännössä silloin 12-vuotiaana ja olemme edelleen hyvin vähän tekemisissä.

Kuten kiusaamisenkin, onnistui Ruusila-Nousiainen kääntämään myös toisesta vanhemmasta etääntymisen vahvuudekseen. Hän muisteleekin lämmöllä lähellä asuneiden isovanhempien olleen hänelle ja veljelleen kuin toiset vanhemmat.

Sitaatit kirjasta Fit by Sofia (Fitra, 2016).

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja