Törkeästä kopioinnista syytetty F1-talli antoi vastineensa – näin kohua herättänyttä autoa selitettiin: "Olimme valinneet väärän tien"

Charles Leclerc ajoi paalupaikalle Barcelonassa ennen Max Verstappenia.

Aston Martinin tekninen johtaja Andrew Green vastasi Red Bullin syytöksiin törkeästä kopioinnista ja jopa tietojen varastamisesta.

Barcelonan varikon kuumin puheenaihe viikonloppuna on ollut Aston Martinin tuorein päivitys, joka muistuttaa ulkoisesti poikkeuksellisen paljon Red Bullin nykyistä autoa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ja tallin johdon neuvonantaja Helmut Marko ovat esittäneet vakavia epäilyksiä siitä, että Aston Martin on saanut yksityiskohtaista tietoa työntekijöiltä, jotka ovat siirtyneet tallien välillä viime kauden jälkeen.

Aston Martin on Markon mukaan palkannut peräti seitsemän työntekijää energiajuomatallin leivistä, mukaan lukien pääaerodynaamikko Dan Fallowsin ja operatiivisesta johdosta vastaavan Andrew Alessin.

Aston Martinin tekninen johtaja Andrew Green sanoo, että mitään vilunkipeliä ei kuitenkaan ole tapahtunut.

– Me kiellämme jyrkästi, että olisimme saaneet mitään tietoa meillä aloittaneilta Red Bull -työntekijöiltä.

– Se on täysin kiellettyä, emmekä koskaan hyväksyisi sellaista. Mielestäni syytökset ovat täysin perusteettomia, Green totesi Sky Sportsin mukaan.

Greenin mukaan nyt Barcelonassa nähty auto on jo vuoden takaisen suunnittelutyön tulosta. Alkukaudella nähdyt ratkaisut olivat puolestaan viime vuoden lopulla tehtyjä, ja nyt talli on päättänyt palata viime kesän suunnitelmaan.

– Olimme epävarmoja siitä suunnasta, jonka otimme aikaisin 2021, joten me lähdimme toiseen suuntaan ja pystyimme näkemään kummankin ratkaisun hyödyt, Green sanoi.

Greenin mukaan Aston Martin rakensi suunnittelutyön pohjalta rungon, joka sopisi kumpaankin erilaiseen aerodynamiikkaratkaisuun.

– Emme olisi pystyneet tähän (päivitykseen) tänä viikonloppuna ilman etukäteissuunnittelua. Jäähdytysjärjestelmää ei voi vain vaihtaa yhdessä yössä niin kuin me teimme, Green totesi.

– Runko suunniteltiin tätä varten viime vuoden elokuussa.

"Se vain vahvisti kuvaa siitä"

Green sanoo tietenkin jo aiemmin huomanneensa Red Bullin auton olevan monella tapaa lähes identtinen nyt esitellyn Aston Martinin kanssa aerodynaamisten ratkaisujensa osalta.

– Se oli mielenkiintoista (nähdä Red Bullin auto), mutta me odotimme, että näemme, kykeneekö se suoriutumaan vai ei.

– Kun he pärjäsivät melko hyvin, se vain vahvisti kuvaa siitä, että olimme valinneet väärän tien viime vuonna, Green selvensi.

Päivityksestä huolimatta Aston Martinin autot starttaavat Barcelonan kisaan sijoilta 16 ja 18.

Lue myös:

    Uusimmat