Kopiointikohussa ryvettyneen F1-tallin uusi päivitys herätti supinaa varikolla – "Vihreä Red Bull"

Onnettoman startin F1-kauteen saanut Aston Martin näyttää turvautuneen uuden autonsa päivityksessä vanhoihin konsteihin. Torstaina Barcelonan varikolle rullattiin vahvasti Red Bullilta tuoksahtava teos.

Aiemmalta nimeltään Racing Pointina tunnettu F1-talli joutui kohun keskelle talvella 2020, kun se esitteli testeissä vahvasti moottorivalmistajansa edelliskauden mestariautosta kopioidun auton. ”Vaaleanpunaisesta Mercedeksestä” käytiin pitkään kädenvääntöä Kansainvälisen autoliiton FIA:n toimistossa, kun kilpailijatallit kyseenalaistivat tiimin oman vaikutuksen lopputulokseen.

Nyt Barcelonan varikolla puhutaan ”Vihreästä Red Bullista”. Muun muassa Motorsport.com raportoi Aston Martinin lainanneen uudet leveämmät sivuponttooninsa pitkälti Red Bullin menestyksekkääksi osoittautuneesta autosta.

Muutos on varsin suuri, joten Aston Martin on joutunut sijoittelemaan jäähdyttimensä ja putkistot uusiin paikkoihin. Myös ponttoonien päällä olevat jäähdytyksen ilmanottoaukot ovat hyvin samanlaiset kuin Red Bullilla.

– B-versio Aston Martinin AMR22:sta on ulkona tallista. Näyttää hiukan uudelleen maalatusta Red Bullista, kommentoi Auto Motor und Sportin toimittaja Tobi Grüner.

Päivitys on käytössä sekä Sebastian Vettelillä että Lance Strollilla. Aston Martin on valmistajien MM-sarjassa viimeistä edellisenä takanaan vain Williams.

Autosport uutisoi perjantaina, että FIA:n mukaan Aston Martinin päivitys on täysin linjassa F1-sääntöjen kanssa. Mitään vilppiä ei siis ole tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat