Top Chef -kilpailija avaa katuruokaravintolan Helsinkiin

Top Chef -ohjelmasta tuttu Pertti Kallioinen avaa vappuna yhteistyökumppaneineen oman ravintolan.

Päättyneellä kaudella Top Chef -tittelistä kisannut Pertti Kallioinen avaa vappuna oman katuruokaravintolan Helsinkiin. Sofiankadulle parkkeeratussa Street Gastro –nimisessä vaunussa on tarjolla perinteisestä poikkeavaa katuruokaa eli premium-tason sandwichejä lisukkeineen.

Ulkomailla työskennellessään ja asuessaan Kallioinen tutustui muiden maiden monipuoliseen katuruokakulttuuriin. Suomessa katuruokakulttuuri on ollut vielä lapsen kengissä, ja keittiömestari halusikin kehittää sitä.

Idea sai tuulta purjeisiin, kun yhtiökumppaneiksi löytyi Pasi Hassinen ja Jouni Ukkonen. Kaikki kolme keittiömestaria ovat työskennelleet Suomen huippuravintoloissa, kuten Farangissa, G.W. Sundmansissa, Olossa ja Chez Dominiquessa. Kaikilla on työkokemusta myös Australian ykköspaikoista.

Perinteisen ravintolan sijasta miehet tuovat tulevana vappuna maailmalla erittäin suositun ravintolavaunu-konseptin Helsingin Tuomiokirkon kupeeseen Sofiankadulle. Saksasta haettuun vaunuun on remontoitu ravintolatason keittiö, ja ruokalista on mietitty tarkkaan. Street Gastrossa on premium-tason sandwichejä, joiden täytteeksi asiakas voi valita ylikypsää nautaa tai possua itse tehdyn kastikkeen ja omalla reseptillä leivotun leivän kera. Myös kasvissyöjät on huomioitu valikoimassa.

– Lisukkeeksi on tarjolla englantilaistyylisiä ranskalaisia, joissa etikka taittaa mukavasti suolaisuutta ja rasvaisuutta. Valittavana on myös friteerattua kukkakaalia merilevällä maustettuna. Ruokajuomana voi nauttia virvoitusjuomien lisäksi myös alkoholitonta kuohuviiniä, Pertti Kallioinen kertoo.

Peruslistaa ja vaihtuvia erikoistuotteita suunnitellaan eri sesonkeja hyödyntäen. Tarjolla on suolaisten herkkujen lisäksi myös jälkiruokaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja