Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"

11:12Kokkikilpailu kultamitalistin vinkit kotikokkaajalleKurkkaa videolta kokki Daniel Romin vinkit ruoan esillepanoon.
Julkaistu 08.10.2025 10:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nuori huippukokki ja tuore euroopanmestari Daniel Romi jakoi kotikokeille esillepanovinkkejä.

Daniel Romi nappasi syyskuussa kultamitalin ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills'in kokkisarjassa. EuroSkills Herning 2025 -kilpailu kokosi yhteen yli 100 000 kävijää ja 24 kokkilajin huippuosaajaa eri puolilta Eurooppaa.

Tuore euroopanmestari Romi vieraili lokakuun alussa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi tarkemmin, mistä kilpailussa oli oikein kyse. Samalla Michelin-ravintola Palacessa työskentelevä huippukokki antoi myös kotikokeille käytännön vinkkejä keittiöön. 

Lue myös: Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?

"Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"

Daniel Romi
Kokki Daniel Romi vieraili lokakuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa.MTV

Miten omassa kotikeittiössään voisi saada aikaiseksi näyttäviä annoksia?

– Ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, on tietysti värit. Esimerkiksi yrttien käyttö nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi. 

Myös erilaiset kastikkeet ja muut höysteet voivat tuoda annokseen kaivattua nostetta.

– Kun tekee vaikka kevyen yrttisalaatin ja siihen pyöräyttää jonkun vinegretin annoksen päälle, niin heti saadaan elävyyttä ja kiiltoa ruokaan.

Romi muistuttaa, että kaikenlaiset koriste-elementit lautasella pitäisi aina olla syötäviä.

Lue myös: Taas jysähti! Huippuravintola konkurssiin Helsingissä

Lisää aiheesta:

Pitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonHarri Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä hämmentävän maistiaisenEt kai heitä tätä raaka-ainetta roskiin? Kokki Otto Hietamies vinkkaa helpon ja edullisen porkkanalisukkeen Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Harri Syrjänen paljastaa tämän hetken ehdottoman kausiherkun: "Sopii salaatteihin ja jälkiruokiin"
RuokaViiden jälkeenRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia

  • Eilen17:25
    Huomenta Suomi

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • Eilen15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 22.11.18:01
    Liha

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 22.11.09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!