Nuori huippukokki ja tuore euroopanmestari Daniel Romi jakoi kotikokeille esillepanovinkkejä.
Daniel Romi nappasi syyskuussa kultamitalin ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills'in kokkisarjassa. EuroSkills Herning 2025 -kilpailu kokosi yhteen yli 100 000 kävijää ja 24 kokkilajin huippuosaajaa eri puolilta Eurooppaa.
Tuore euroopanmestari Romi vieraili lokakuun alussa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi tarkemmin, mistä kilpailussa oli oikein kyse. Samalla Michelin-ravintola Palacessa työskentelevä huippukokki antoi myös kotikokeille käytännön vinkkejä keittiöön.
Lue myös: Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?
"Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"
Miten omassa kotikeittiössään voisi saada aikaiseksi näyttäviä annoksia?
– Ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, on tietysti värit. Esimerkiksi yrttien käyttö nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi.
Myös erilaiset kastikkeet ja muut höysteet voivat tuoda annokseen kaivattua nostetta.
– Kun tekee vaikka kevyen yrttisalaatin ja siihen pyöräyttää jonkun vinegretin annoksen päälle, niin heti saadaan elävyyttä ja kiiltoa ruokaan.
Romi muistuttaa, että kaikenlaiset koriste-elementit lautasella pitäisi aina olla syötäviä.