TOP 3: Nämä vaikeat keskustelut on käytävä jokaisessa parisuhteessa

Kuten jokaisessa ihmissuhteessa, myös parisuhteessa saattaa olla tiettyjä keskustelunaiheita, jotka muotoutuvat helposti tabuiksi. Heittäytymällä rohkeasti myös vaikeampiin keskusteluihin voi varmistaa sen, että parisuhde on entistä vakaammalla pohjalla.

Parisuhteen tabut ovat keskustelunaiheita, joihin on erityisen vaikea tarttua. Jos aihe on merkittävä, on jokaisessa suhteessa tärkeää keskustella asiasta hankaluudesta huolimatta, jos parisuhteelle ja keskinäiselle kommunikaatiolle haluaa rakentaa vankan pohjan.

– Jos et pysty keskustelemaan kumppanisi kanssa järkevästi merkityksellisistä asioista, voi kommunikaation puute johtaa suhteen kaatumiseen, parisuhteisiin erikoistunut amerikkalaiskirjailija ja treffivalmentaja David Wygant kertoo.

Sukupuolitautitestit

Kun aloittaa uuden parisuhteen, voi mahdollisista sukupuolitaudeista keskusteleminen olla yksi vaikeimmista aiheista, joista toivoisi uuden kumppanin kanssa puhuttavan. Asiantuntijan mukaan molempien osapuolien on äärimmäisen tärkeää käydä sukupuolitautitesteissä ja miltei yhtä tärkeää on keskustella avoimesti aiheesta.

– Tämä keskustelu on käytävä jokaisessa parisuhteessa hyvin aikaisessa vaiheessa, Wygant neuvoo.

On tärkeää muistaa, että seuraukset voivat olla hyvin vakavia, jos mahdollista sukupuolitautia ei todeta hyvissä ajoin.

– Kyse ei ole sinun vaan kumppanisi kropasta ja on tärkeää ymmärtää, että testien sivuuttaminen voi vaikuttaa sinuun pahimmassa tapauksessa koko loppuelämäsi ajan, Wygant kertoo.

Suuret päätökset

Toinen keskustelunaihe, jota pariskuntien olisi erityisen tärkeä käsitellä on suuret päätökset. Vaikka suurista päätöksistä on usein vaikea puhua, on kumppanin kanssa tärkeää jakaa omia ajatuksia vaikeitakin asioita koskien. Asiantuntijan mukaan on hyvin yleistä, ettei parisuhteessa keskustella suurista päätöksistä.

– Ihmisillä on tapana olla hyvin itsekkäitä, kun he tekevät suuria päätöksiä elämässään, Wygant kertoo.

Vaikka kumppanin mielipiteen ei tarvitse antaa vaikuttaa kaikkiin omaa elämää koskeviin merkittäviin päätöksiin, on ensiarvoisen tärkeää, että kumppanin kanssa käydään läpi elämän kaikkia osa-alueita koskevia ajatuksia.

– On tärkeää suhtautua realistisesti siihen, kuinka päätös voi vaikuttaa suhteeseen, Wygant jatkaa.

Joustaminen

Parisuhteessa joustaminen on hyvin tärkeää. Myös yhteisissä vuosittaisissa rutiineissa kumppaneiden on tärkeää ottaa huomioon molempien tarpeet ja mieltymykset – sekä oltava valmiita joustamaan.

– Parisuhde on sekä antamista että ottamista, Wygant muistuttaa.

Vaikka keskustelu esimerkiksi tulevasta joulunviettopaikasta saattaa johtaa kinaan, on tärkeää, että asia otetaan puheeksi, sillä keskustelu lisää avoimuutta suhteessa. Esimerkiksi vuoroittaiset järjestelyt voivat ratkaista käytännön ongelmat yllättävän helposti.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja