20 varmaa tapaa pilata parisuhde

Oletko tietämättäsi pilaamassa parisuhdettasi? Tarkista, kuinka moneen näistä tavoista olet seurustelunne aikana sortunut. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä ryhtiliikettä!

Parisuhteen parantamiseksi on olemassa lukuisia , mutta tiesitkö, miten sen voi takuuvarmimmin pilata? Käy lista läpi ja ole rehellinen itsellesi. Oletko sortunut parisuhteessasi näihin asioihin?

Jos tunnistat itsesi vähintään viidestä kohdasta, ala kiinnittämään huomiota käytökseesi ennen kuin on liian myöhäistä. Onhan kumppanisi yhä se ihana ihminen, jonka kanssa haluat jakaa elämäsi! Ja jos ei ole, keskustele asiasta hänen kanssaan suoraan näiden käytösmallien sijaan. Mikäli puolestaan tunnistat näistä oman kumppanisi, jätä juttu auki tietokoneesi näytölle hänen luettavakseen...

Ota kumppanisi itsestäänselvyytenä

Ei ole parempaa tapaa nopeuttaa parisuhteen päättymistä kuin vain olettaa, että kumppanisi tulee aina olemaan vierelläsi tekemässä elämästäsi helpompaa. Unohda huomionosoitukset arkipäivinä.

Lakkaa puhumasta

Muistatko, kun suhteenne alkuaikoina ei keskusteluillenne näkynyt loppua? Kun lakkaat puhumasta, parisuhteenne kuolee takuuvarmasti. Siinä kun tarvitaan aitoa, välittävää kommunikointia molemmilta osapuolilta.

Älä kuuntele häntä

Kukaan ei pidä siitä, ettei häntä kuunnella. Älä kuuntele, mitä kumppanillasi on sanottavaa. Voit myös teeskennellä kuuntelevasi ja samalla miettiä seuraavan päivän työpalaveria. Kun et kuuntele aktiivisesti, ei parisuhteenne voi kasvaa eikä kukoistaa.

Tapa hauskuus

Hauskuus on osa elämää ja tervettä parisuhdetta. Kun se hiipuu parisuhteesta, voit olla varma, että seuraava etappi on ero.

Viilaa pilkkua

Kukaan ei pidä siitä, että hänelle paasataan siitä, mitä hänen tulisi tehdä ja miten. Onko olemassa parempi tapa jynssätä liesi puhtaaksi? Miten kauppareissun voisi suorittaa tehokkaammin? Muista kertoa siitä kumppanillesi. Usein.

Uhkaile

Uhkailu on epätoivon keino, joka otetaan alakynnessä käyttöön. Uhkaile lähteä kävelemään, jäädä kotiin, jättää ruoka tekemättä – mitä tahansa, jos et saa tahtoasi läpi.

Jätä kumppanisi huomiotta

Mikään ei ole pahempaa kuin jättää kumppani kokonaan huomiotta. Älä tuhlaa energiaasi tai kiukkuasi häneen. Ole ilmeetön. Jatka samaa rataa päivästä toiseen.

Ylireagoi

Kun kumppanisi sanoo tai tekee jotain, joka saa sinut vihaiseksi, surulliseksi tai epävarmaksi, älä missään nimessä vedä henkeä ja odota pölyn laskeutumista. Ole kunnon draamakuningatar ja vedä itkupotkuraivarit.

Nalkuta

Älä valitse taisteluitasi vaan ryhdy niihin kaikkiin. Jääkö vessanpytyn kansi väärään asentoon? Ovatko roskat viemättä? Onko hän levittänyt vaatteensa ympäri asuntoa? Nalkuta, nalkuta, nalkuta.

Ole epävarma

Terveellä tavalla itsevarma ihminen viehättää. Ole siis kaikkea muuta. Kysele jatkuvasti, oletko läski. Tarkista itsesäälivään sävyyn, rakastaako hän sinua kaikista vioistasi huolimatta. Tirauta samalla pari kyyneltä.

Ole riippuvainen hänestä

Unohda omat ystäväsi, harrastuksesi ja tavoitteesi. Roiku kumppanissasi ja oleta, että teidän on tehtävä aina kaikki yhdessä.

Käyttäydy pakkomielteisesti

Pakkomielteinen käyttäytyminen saa kenet tahansa näkemään punaista. Ole esimerkiksi kontrolloimaton shoppailija tai addiktoitunut pelikonsolin käyttäjä. Älä näe ongelmaasi.

Syytä häntä kaikesta

Älä ota vastuuta omista sähellyksistäsi. Syytä kumppaniasi kaikesta. "Jos sinä et olisi pyytänyt minua tekemään ruokaa, tämä sapuska ei olisi palanut pohjaan!"

Älä kiinnitä huomiota mukaviin asioihin

Älä mieti niitä asioita, mitkä suhteessanne on hyvin. Älä sitäkään, mikä hänessä on hyvää. Mieti vain, miten saisit hänet luopumaan sinua ärsyttävistä tavoista ja mikä suhteessanne ei ole esimerkiksi niin hyvin kuin parhaan ystäväsi parisuhteessa.

Älä anna hänen unohtaa virheitään

Jos hän on joskus mokannut, ota se esille jokaisessa riidassa – ja miksei muutenkin. Tapahtuneen voisi kertoa vaikkapa "hauskana juttuna" kaverin illanistujaisissa. Muista myös aina sanoa: "Mitä minä sanoin!"

Välttele kumppaniasi

Nuku eri huoneessa. Vietä mieluummin aikaa kavereidesi kanssa. Tee pitkää päivää töissä. Voit olla varma, ettei suhde jatku kovin kauaa.

Pidä hänet erillään omasta elämästäsi

Älä esittele häntä ystävillesi tai työkavereillesi. Kun perheesi kutsuu päivälliselle, älä ota kumppaniasi mukaan. Varma keino sössiä suhde heti alkuunsa.

Odotuta häntä

Anna hänen odottaa sinua, kun olet shoppailemassa, syömässä ystäviesi kanssa tai missä ikinä. Ole myöhässä sovituista tapaamisistanne. Toista säännöllisesti.

Kieltäydy seksistä

Kerro hänelle, ettet ole sillä tuulella. Kuten et ollut eilen, viime viikolla tai viime kuussakaan.

Älä kerro rakastavasi häntä

Niin, näin helppoa se on!

AVA

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja