Tomi Kallio vaatii: Liiga auki ja mallia Ruotsista – "Mieletön mielenkiinto loppukahinoihin"

8:05

Entinen jääkiekkoilija, nykyinen TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio peräänkuuluttaa, että SM-liiga on avattava.

Video: Tomi Kallio avaa, miten hän päätyi lopettamispäätökseensä.

Jääkiekon suljetussa suomalaisessa pääsarjassa pelaa tätä nykyä 15 joukkuetta, ja erot sarjan kärki- ja häntäpään seurojen pelaajamateriaalissa sekä ylipäätään resursseissa ovat paikoin huimat. Häntäpään seurat voivat myös tahkota kaudet loppuunsa ilman minkäänlaista eteenpäin puskevaa takapainetta, kun putoamisvaaraa ei ole. 

– Kyllä minä olen avaamisen kannalla vahvasti. Se pitäisi avata. Se, pitäisikö pudottaa muutama joukkue, on kysymys erikseen ja ehkä hiukan vaikeasti tehtävissä, mutta se pitäisi avata, koska se toisi niin paljon mielenkiintoa pohjasakkaan ja myös kärkijoukkueille, Tomi Kallio alleviivasi Huomenta Suomen vieraana.

Kallio hakisi kursailematta mallia Ruotsissa, jossa avoimeen pääsarjaan on mahdollista nousta ja sieltä pudota. Tunnekirjo ja kiinnostusarvo ovat länsinaapurissa suurten panosten myötä valtavat. 

– Ruotsissa, jossa pelasin 15 vuotta, oli mieletön mielenkiinto loppukahinoihin, ketkä ovat mahdollisia tippujia ja ketkä pystyvät klaaraamaan sen. Se toisi mielenkiintoa tosi paljon (Suomeen) lisää, Kallio korosti.

Kallio uskoo muuten, että perjantaina alkava SM-liigasesonki tarjoilee yleisölle mieluisaa katseltavaa.

– Kyllä minä odotan, että tulisi tosi hyvä kausi ja mentäisiin sillä trendillä, mitä viime vuonna monet joukkueet pelasivat jo: peli olisi vähän yleisöystävällisempää. Se tarkoittaa, ettei niin paljon pakiteltaisi himaan ja odoteltaisi vastustajan virheitä, vaan olisi sellaista aloitteellisuutta: menoa ja meininkiä ja enemmän vauhtia. Se on pelaajille parempi; se kehittää pelaajia enemmän, ja yleisö tykkää. Toivon, että se trendi jatkuu.

Äänestä alla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja