Toiseksi MM-isännäksi väläytellään historiallista vaihtoehtoa – Kalervo Kummola: "Voi kiittää tarjouksesta"

3:35
Videolla avataan jääkiekon MM-kisojen siirtoa pois Valko-Venäjältä.

Liettua ehti innostua mahdollisuudesta järjestää jääkiekon miesten MM-kisat yhdessä Latvian kanssa, mutta kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola torppaa mahdollisuuden MTV Urheilun haastattelussa täysin.

Liettuan koulutus-, tiede- ja urheiluministeri Jurgita Šiugždinienė ilmoitti maansa harkitsevan MM-kisaotteluiden järjestämistä Latvian kanssa, sikäli kuin sille mahdollisuus suodaan. Liettuan ottelut pelattaisiin sen pääkaupungissa Vilnassa.

– Meidän maassamme ei ole aiemmin järjestetty tämän tason jääkiekkokilpailuja. Mahdollisuus järjestää huipputurnaus on Liettualle historiallinen, Šiugždinienė sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Šiugždinienė kertoo keskustelleensa Liettuan valmiudesta järjestää MM-kisaotteluita yhdessä Latvian koulutus- ja tiedeministeri Ilga Šuplinskan kanssa.

– Meidän ehdotuksemme otettiin vastaan positiivisesti, kiitollisuudella ja halulla auttaa, Šiugždinienė sanoi.

"Ei onnistu"

Liettua innostui tilaisuudesta sen jälkeen, kun kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti maanantaina siirtävänsä touko-kesäkuuksi kaavaillut MM-kisat pois Valko-Venäjältä, jonka oli alun perin tarkoitus järjestää turnaus yhdessä Latvian kanssa. Toistaiseksi IIHF on tuonut esiin kolme vaihtoehtoa: kisat järjestettäisiin joko pelkästään Latviassa tai ne järjestettäisiin Latviassa ja Tanskassa tai Latviassa ja Slovakiassa.

Kalervo Kummola tekee selväksi, ettei Liettuassa pelaaminen ole vaihtoehtona.

– Tiedän, että Vilnassa on pirun hyvä monitoimiareena, jossa pelataan pääosin koripalloa. Jossain vaiheessa tämä oli ihan ohimennen puheissa, mutta ei se tällä aikataululla tule kysymykseen, Kummola kertoo MTV Urheilulle.

– Ei se onnistu. Voi kiittää tarjouksesta, mutta näin se menee.

Liettua on kyllä viime vuosina osoittanut pystyvänsä järjestämään kansainvälisiä jääkiekko-otteluita. Maassa esimerkiksi pelattiin vuonna 2018 jääkiekon MM-kisojen I divisioonan B-lohko ja vuonna 2019 nuorten MM-kisojen toista divisioonaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja