Todellinen tilastokummajainen! Italian huippujoukkue osui lähes 100 kertaa – jokaista maalintekijää yhdisti yksi asia

0:41
Atalanta kohtaa PSG:n Mestarien liigan puolivälierässä - C Moren futistiimi ennakoi asetelmia.

Italialainen jalkapalloseura Atalanta teki päättyneellä Serie A -kaudella enemmän maaleja kuin yksikään muu sarjan joukkue. Kotimaisten maalintekijöiden valossa seura jää kuitenkin selvästi muiden varjoon.

Atalanta on tullut viime vuosien aikana tunnetuksi sen häikäilemättömästä hyökkäyspelistään italialaisvalmentaja Gian Piero Gasperinin alaisuudessa. Serie A:ssa kolmanneksi sijoittunut joukkue teki päättyneellä sarjakaudella peräti 98 maalia, mikä on 22 enemmän kuin mestaruuden voittanut Juventus.

Ainoastaan Englannin huippuseura Manchester City (102) ja Saksan hallitseva mestari Bayern München (100) onnistuivat tekemään enemmän maaleja kaudella 2019-20, kun otetaan kaikki Euroopan TOP5-sarjat huomioon.

Atalantan uskomattoman maalimäärän taustalla piilee kuitenkin erikoinen tilasto. Joukkueen kaikki 98 maalia syntyivät ulkomaalaisten pelaajien toimesta.

Atalantan joukkueesta nousi esille peräti 14 eri maalintekijää, joista yksikään ei ollut italialainen. Joukkueen paras maalintekijä oli kolumbialaishyökkääjä Luis Muriel, joka osui sarjassa 18 kertaa.

Seuran puolustukseksi joukkue ei kuitenkaan tulvi italialaisia pelaajia, joilla olisi tapana heiluttaa maaliverkkoja säännölliseen tahtiin. Joukkueen kolme tärkeintä italialaispelaajaa kaudella 2019-20 olivat puolustaja Mattia Caldara, sekä maalivahdit Pierluigi Gollini ja Marco Sportiello.

Atalanta on latonut vakuuttavan määrän maaleja myös Mestarien liigassa, missä se kohtaa keskiviikkoiltana PSG:n. Kahdeksaan pelattuun otteluun se on tehnyt jopa 16 maalia.

Mestarien liigan puolivälierät C Morella tällä viikolla:

Atalanta–PSG keskiviikkona klo 21.55 C More Sport 1:llä

Red Bull Leipzig–Atletico Madrid torstaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Barcelona–Bayern München perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Manchester City–Lyon lauantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Studiolähetys alkaa päivittäin klo 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja