Andrea Pirlo pikavauhtia Juventuksen ruoriin – seurapomo perusteli hämmennystä aiheuttanutta ratkaisua

Jalkapallon pelaajalegenda Andrea Pirlon nimitys Juventuksen uudeksi päävalmentajaksi herätti hämmennystä lajia seuraavassa maailmassa. Pirlo, 41, teki AC Milanin, Juventuksen ja Italian maajoukkueen keskikenttäpelaajana majesteettisen uran, mutta hänen valmennuskokemuksensa on olematon.

Pirlo nimettiin reilu viikko sitten ensimmäiseen päävalmentajapestiinsä Juventuksen alle 23-vuotiaiden luotsiksi, mutta edustusjoukkue kutsui pikakomennuksella.

–  Pirlon valinta oli hyvin luonnollinen, koska hän pelasi seurassa ja on ollut aina yhteydessä jokaiseen tässä seurassa, Juventuksen jalkapallojohtaja Fabio Paratici sanoi BBC:n mukaan.

–  Uskomme myös, että hänet on tarkoitettu menestymään. Niin tapahtui hänen pelaajaurallaan, ja olemme luottavaisia, että hän tekee saman valmentajana.

Juventus antoi kenkää jo toisena vuonna peräkkäin liigamestaruuden voittaneelle valmentajalleen. Maurizio Sarri sai lähteä Mestarien liigan pettymyksen jälkeen, ja viime vuonna kohtalon koki Massimiliano Allegri.

Buffon onnitteli entistä pelitoveria

BBC:n mukaan Pirlo kertoi Juventuksen reservijoukkueen valmentajavalinnan yhteydessä, että hän tähtää nuorisojoukkueen valmentamisen kautta samanlaiseen urapolkuun kuin valmentajina huippumenestykseen yltäneet ex-pelaajalegendat Pep Guardiola ja Zinedine Zidane.

Pirlo kertoi, että paikka edustusjoukkueen valmentajana on ansaittava.

–  Polku, jonka aloitan nyt, on minulle oikea, Pirlo sanoi tuolloin.

Yli vuoden Pirloa vanhempi Juventus-maalivahti Gianluigi Buffon repi valmennusuutisesta huumoria. Kaksikko pelasi Juventuksessa ja maajoukkueessa pitkään yhdessä.

–  Pitääkö minun kutsua sinua nyt herraksi? Onnea tälle uudelle haasteelle, Andrea, Buffon viestitti Instagramissa.

Pelaajana kymmenen vuotta AC Milania edustanut Pirlo voitti seurassa kaksi kertaa Mestarien liigan ja kaksi liigamestaruutta. Juventus-vuosina 2011–15 Serie A -mestaruuksia tuli neljä lisää. Maajoukkuekruunun Pirlo saavutti 2006, kun Italia juhli maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat