PSG:n nuori supertähti Kylian Mbappe käy taistelua aikaa vastaan – löytyykö keskiviikko-illan ratkaisija Neymarin taustalta? "Jos mitään epätavallista ei tapahdu"

Ikuisena suurten otteluiden alisuorittajana pidetty PSG lukeutui etukäteen monien ajatuksissa jälleen vähintään Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkue kohtaa Mestarien liigan puolivälierässä keskiviikkoiltana Atalantan, jonka peli-ilme ja tulokset ovat puolestaan yllättäneet tällä kaudella monet.

Italialaisseura sijoittui Serie A:ssa kolmanneksi ja hurmasi eurofutiksen ystävät lohkovaiheessa ja neljännesvälierissä ennakkoluulottomalla hyökkäämisellään. Gian Piero Gasperinin ryhmästä löytyy tulivoimaa, sillä esimerkiksi hyökkääjistä Luis Muriel ja Duvan Zapata ovat iskeneet tällä kaudella 18 maalia mieheen.

– Tässä kohtaa kaksi sellaista joukkuetta, jotka vain ensisijaisesti ajattelevat maalintekoa - ennen kaikkea Atalanta. Heidän riskinottonsa on maksanut Serie A:ssa monta maalia omiin. Tästä voi tulla todella näyttävä ottelu, C Moren asiantuntija Petri Pasanen arvioi.

– He tekivät lähemmäs sata maalia Serie A:ssa, mutta eivät silti voittaneet mestaruutta. Se kertoo siitä, että puolustus vuotaa jonkun verran. Minulle on henkilökohtaisesti ihan sama, kumpi menee jatkoon, toinen asiantuntija Antti Niemi puolestaan näkee.

PSG:llä on näistä joukkueista - jälleen kerran - enemmän hävittävää. Seuran omistajien suhtautuminen Mestarien liigan voittamiseen on vuosi vuodelta pakkomielteisempi. 

Seuran nuori supertähti Kylian Mbappe taistelee aikaa vastaan yrittäessään toipua pelikuntoon keskiviikkoiltaan mennessä. Tiistain lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Thomas Tuchel oli aiempaa toiveikkaampi Mbappen mahdollisuuksista olla pelikunnossa. 

– Hänen harjoittelunsa sujui joukkueen kanssa tänään hyvin. Jos mitään epätavallista ei tapahdu, hän on joukkueen mukana. Olemme iloisia siitä, että meillä on huomenna mahdollisuus pelata loppuun asti hänen kanssaan, Tuchel sanoi goal.comin mukaan.

Jos viime kuussa Ranskan cupin loppuottelussa oikean nilkkansa loukanneen ranskalaisen maailmanmestarin rooli on illalla vähäisempi, valokeila pariisilaisten hyökkäyksessä lankeaa vammoista viime vuodet niin ikään kärsineen Neymarin päälle. Kaksikko on iskenyt yhdessä yhteensä 160 maalia PSG:lle.

– PSG on rakentanut joukkueen, jossa tähtihyökkääjät pääsevät oikeuksiinsa. He hyökkäävät hyvin yhtenäisesti, mutta en olisi uskonut Neymarin ja Kylian Mbappen myös puolustavan, Niemi sanoo.

Keskiviikon ratkaisija saattaa löytyä myös Neymarin taustalta, sillä entinen Internazionalen hyökkääjä Mauro Icardi on iskenyt kuusi osumaa edellisessä viidessä kohtaamisessaan Atalantaa vastaan.

Mestarien liigan puolivälierät C Morella tällä viikolla:

Atalanta–PSG keskiviikkona klo 21.55 C More Sport 1:llä

Red Bull Leipzig–Atletico Madrid torstaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Barcelona–Bayern München perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Manchester City–Lyon lauantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Studiolähetys alkaa päivittäin klo 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.  

Alla myös muiden puolivälieräotteluiden videoennakot:

Lue myös:

    Uusimmat