Timo Harakan näyttävä vaalipäällikkö on tuttu tv:stä – kilpaili Huippumalli haussa -ohjelmassa

Timo Harakan vaalipäällikkö Maria Rytkönen on tuttu vuoden 2008 Huippumalli Haussa -ohjelmasta.

Huippumalli haussa -ohjelman ensimmäisellä kaudella mukana ollut Maria Rytkönen, 28, vaikuttaa nykyään politiikassa. Rytkönen toimii tällä hetkellä SDP:n kansanedustaja Timo Harakan vaalipäällikkönä.

– Kyllä se pitää paikkaansa. Olin silloin opettajan sijaisena Lahdessa. Halusin opiskelemaan filosofiaa, mutta en ihan tiennyt, saisiko siitä itselleen työpaikan. Etsin hieman itseäni silloin. Huippis oli hauska kokeilu. Muistelen sitä aikaa todella lämmöllä, Rytkönen vahvistaa MTV:lle.

Rytkönen teki mallin töitä 25-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen hän jäi niistä hommista "eläkkeelle". Silti hän saa välillä työtarjouksia, joihin tarttuu oman mielenkiintonsa mukaan.

 – Opiskelujen aikana mallin työt olivat hyvä tapa saada lisätienestiä. ”Eläkkeelle jäännin” jälkeen olen tehnyt mallin töitä pääasiassa suomalaisille merkeille ja eettisekologisille vaatemerkeille, Rytkönen sanoo.

Vasta 28-vuotias Rytkönen kertoo päätyneensä Timo Harakan vaalipäälliköksi monen mutkan kautta. Harakka ilmoitti torstaina 15.12. lähtevänsä mukaan SDP:n puheenjohtajakisaan.

– Päädyin politiikan pariin opiskelijapolitiikan kautta. Lähdin melko pian Huippisten jälkeen opiskelemaan filosofiaa ja myöhemmin myös koulutussosiologiaa ja -politiikkaa. Olen valmistunut siitä maisteriksi ja viimeisten toista maisterintutkintoani filosofiasta.

Lisäksi hänellä on opettajan ja rehtorin pätevyys. Rytkönen on tutkinut koulutuksen periytyvyyttä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiöllä.

– Olen kaivannut jo pidemmän aikaa yhteiskunta-analyyttisempaa otetta SDP:n johtoon. Olen pitänyt Timon jutuista ja kertonut siitä hänelle aina, kun olemme tavanneet. Olen kannustanut häntä asettumaan ehdolle. Näiden keskustelujen pohjalta päädyimme siihen, että otan vastuun hänen kampanjastaan, Rytkönen sanoo.

Ihmiset tunnistavat Rytkösen yhä Huippumalli haussa -ohjelmasta erityisesti hänen kotikaupungissaan Lahdessa.

– Yllättävää kyllä ihmiset tunnistavat minut vieläkin Huippiksista. Siitä on niin pitkä aika, joten hämmästyn aina, kun joku tulee juttelemaan.  

– Myös Timo tietää mallitaustastani. Olen kertonut asiasta hänelle. Keskustelu jäi sivulauseen tasolle, sillä se ei ole kovin relevantti seikka tämän työn kannalta. Ajattelin kuitenkin, että hänen on hyvä olla tietoinen asiasta, Rytkönen sanoo. 

Katso video tiedotustilaisuudesta! Videolla Maria Rytkönen istuu Timo Harakan vieressä.

2:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja