TikTokista tuttu "ylettömän tylsä" ominaisuus tulee nyt Instagramiin – "Tehnyt selaamisesta sietämätöntä"

Mistä tietää, että oman lapsen somen käyttö on haitallista? 1:37
KATSO MYÖS: Kaikkihan siellä ovat... Mistä tietää, että oman lapsen somen käyttö on haitallista?

Meta lupailee uudistuksia Instagramiin. Reelsien tekemiseen kohdistuvat ideat eivät kaikkia ilahduta.

Meta julkaisi heinäkuussa 2023 tiedon Instagramin uusista valmisvideopohjista, joilla Reels-videoita on entistä helpompaa tehdä. 

– Halusit sitten mukaan trendiin tai luoda hauskan videon ilmaisemaan luovuuttasi, Reels-pohjat auttavat sinut alkuun muutamalla painalluksella, sovellus lupailee.

Käytännössä sovelluksesta löytyy nyt entistä helpommin erilaisia suosittuja tai suositeltuja valmiita muotteja, joilla oman videonsa voi leikata. Pohjissa voi olla mukana aivan samoja leikkauksia tai tekstigrafiikkoja, joita alkuperäisessä videossa oli; käyttäjän tarvitsee siis vain lisätä omat videonsa valmiiseen pohjaan, mikäli hän ei halua lisätä videoon mitään omaa. Jopa klipin kesto tulee olemaan sama kuin alkuperäisessä.

Jatkuva toisto tekee "selaamisesta sietämätöntä"

Insiderin mukaan "helpotukset" Reelseihin saattavatkin olla heikennyksiä. Toimittajan mukaan jatkuva toisto on jo "tehnyt TikTokin selaamisesta sietämätöntä".

– Tahaton seuraus voisi olla, että ihmisten uutisvirroista tulee monotonisia. Lisääntynyt toisto ja valmispohjiin perustuva sisältö on muuttanut [Instagramin] pääkilpailija TikTokin feedin ei-houkuttelevaksi sisällöksi, Insiderin Palmer Haasch kirjoittaa. 

Haasch uskookin, että mitä helpommaksi valmispohjien käyttö muodostuu, sitä enemmän toistoa sovelluksen videoissa nähdään. Sovellukset korostavat jo kappaleita tai ääniä, jotka ovat suosittuja, mikä lisää niiden käyttöä entisestään.

– Valmispohjat voivat tehdä selauskokemuksesta huonomman: on yksi asia kuulla sama ääni aina vain uudelleen, mutta on ylettömän tylsää nähdä samat pätkät, leikkaukset tai grafiikat [aina uudelleen]. 

"Lisää sisältöä, joka näyttää aivan samalta kuin kaikki muukin"

The Vergen mukaan Instagramista tullee pian "entistä toisteisempi". 

– [Päivityksen] lopputuloksena voi olla paljon lisää sisältöä, joka näyttää aivan samalta kuin kaikki muukin sisältö, sivuston Mia Sato kirjoittaa.

Haaschin mukaan alkuaikoinaan TikTok oli luovuuden mekka, missä ihmiset tekivät monimutkaisia videoita esitelläkseen uniikkeja ideoitaan. Nykyisin tällaista sisältöä on vaikeampaa löytää suosittujen ilmiövideoiden keskeltä.

Instagramia on aiemminkin syytetty TikTokin kopioimisesta.

– Mutta sen sijaan, että se oppisi TikTokin virheistä, se näemmä vain toistaa ne.

Katso myös: Asiantuntija varoittaa TikTokin kesähaasteesta: "Niskasi murtuu, luitasi murtuu"

Asiantuntija varoittaa TikTokin kesähaasteesta: "Niskasi murtuu, luitasi murtuu" 1:04
Asiantuntijat varoittavat somekansaa kesäisestä "boat jump challengesta", joka on jo vaatinut henkiä Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat