TikTokin uusimpaan kulmakarvatrendiin kannattaa suhtautua varauksella – asiantuntija: "On tärkeää ymmärtää, että..."

Tällä meikkikikalla on kymmeniä miljoonia katselukertoja TikTokissa 5:49
KATSO MYÖS: Hailey Bieberin ja Kendall Jennerin meikkitaiteilija vannoo tämän meikkitekniikan nimeen.

Z-sukupolvi ammentaa vanhasta, mutta toistaa helposti edeltäjiensä kauneusvirheitä.

Muistatko vielä milleniaalien ylinypitut kulmat? Entä X-sukupolven, joka piirsi ohuet kaarevat kulmat Pamela Andersonin tapaan? Nyt Z-sukupolvi on hullaantunut tyyli-ikoni Bella Hadidin inspiroimaan kulmakarvatrendiin, kertoo New York Post. Trendi ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille ja siitä eroon pääseminen voi kestää kuukausia.

Hadidin ja esimerkiksi supermalli Cara Delevingnen kulmakarvat ovat hyvin suorat ja niiden luontainen kulman kaari on hyvin pieni, jopa olematon. Kulmien häntä ei juuri kaarru alaspäin, vaan jatkuu kohti ohimoita. Tavoitellessaan julkimoiden inspiroimia kulmia monet ovat jopa sheivanneet kulmakarvojensa hännät pois.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En ollut koskaan tajunnut, kuinka pahasti kulmat voivat vetää kasvoja alaspäin, Elizabeth Monahan kertoo omalla viraalilla videollaan.

Suorat kulmat voivat luoda illuusion, joka kohottaa kasvojen ilmettä. Toiset ovat verranneet efektiä jopa kasvojenkohotukseen. Parhaimmillaan suorat kulmat tasapainoittavat kasvon piirteitä, erityisesti, jos silmät ovat alaspäin valuvat.

Toinen käyttäjä on ottanut kuvan ennen ja jälkeen kulmien leikkaamisen ja ohjeistaa lopputuloksen olevan merkki katsojallekin kokeilla rohkeaa kulmakarvatrendiä.

TikTokissa #StraightEyebrows -avainsanaa on katsottu yli 74 miljoonaa kertaa. Videoissa kuvattava rohkeasti sheivaa kulmiensa alaspäin osoittavat hännät pois. Lopputulokset ovat vaihtelevia.

– On tärkeää ymmärtää, että kulmakarvojen takaisin kasvu kestää kahdesta kuukaudesta jopa kuuteen kuukauteen, Rubis Tweezersin toimitusjohtaja Fides Baldersberger muistuttaa Mirrorin trendiä käsittelevässä artikkelissa.

Ei mikään uusi juttu

Monet videot ovat kommenteissa saaneet kaksijakoisia kommentteja. Toiset ihastelevat suoria kulmia, kun taas toiset kauhistelevat uusinta trendiä. Viime vuosina kulmakarvojen ulkonäköön keskittyviä trendejä on nähty nimittäin useita, kuten kulmien valkaisu, laminointi, microblading ja nyt sheivaus.

Guardian haastatteli Lontoossa sijaitsevan kauneussalonki Nails & Browsin omistajaa ja perustajaa, Sherrille Rileyta, joka paljastaa, ettei uusin suoran mallinen kulmakarvatrendi ole mikään uusi ja ennennäkemätön juttu.

– Kutsumme sitä Audrey Hepburn -tyyliksi, jossa kulmat ovat suorat ja täyteläiset, hän paljastaa.

Ammattilaisena hän suosittelee trimmaamaan kulmia harjaamalla ensiksi kulmakarvat ylöspäin kaarelle kulmaharjalla, eli harjalla, joka muistuttaa ulkonäöltään ripsiväriharjaa. Sen jälkeen kynällä ja kulmageelillä voi viimeistellä lopputuloksen. Tämä turvallisempi tekniikka voi tosin joillekin tuoda mieleen Star Trekin ikonisen Spock-hahmon, ei Hollywoodin Hedburnia.

– En itse käyttäisi ikinä sheiveria, enkä koskaan poistaisi kokonaista osiota kulmistani, Riley kuitenkin toteaa.

Hänen mukaansa kulmien sheivaukseen rohkaiseva TikTok-trendi on virhe ja samalla varoittaa, että sheivaaminen voi johtaa epätasaiseen ja laikukkaaseen karvojen takaisinkasvuun.

Toistuva sukupolvikokemus

Kulmat ovat kirjaimellisesti katseen kehys.

Jos video ei näy voit katsoa sen tästä.

– Minulla on vain yksi mahdollisuus onnistua tässä ja se voi mennä joko tosi hienosti tai todella huonosti, raskaan läksyn kantapään kautta oppinut tiktokkaaja Nichole aloittaa viraalilla videolla, jota on katsottu miljoonia kertoja.

Videolla Dalia sheivaa kulmansa tylpiksi toukiksi, joissa ei ole häntää. Hän piirtää hännät uusille kulmilleen meikkikynällä, mutta lopputulos ei ollut hänen toivomansa.

Kommenteissa kauhisteltiin ja ihasteltiin lopputulosta. Monen mielestä Nicholen alkuperäiset kulmat olivat jo itsessään olleet täydelliset.

– Katson Z-sukupolven pilaavan kulmiaan aivan kuin monet sukupolvet heitä ennenkin ovat tehneet, eräs kommentoija naureskeli.

– Onko tämä Z-sukupolven versio milleniaalien [1980-luvun alun tai 1990-luvun lopullasyntyneiden] ylinypityistä kulmista? eräs kysyi.

Tämä ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun Z-sukupolvi (1990-luvun lopulla tai 200-luvun alussa syntyneet) on joutunut tukalaan tilanteeseen kulmiensa kanssa. Aiemmin Pamela Andersonin ikoniset ohuen ohuet, kynällä piirretyt ysärikulmat tulivat yllättäen uudestaan muotiin sukupolvi X:n (eli 1980-luvun nuorten) katsoessa tilannetta kauhunsekaisin tuntein.

–  Me kaikki olemme tehneet niin, joten ehkä jokaisen sukupolven on tehtävä omat tyylimokansa ja katua niitä myöhemmin, Riley pohtii.

Loppupeleissä on jokaisen omissa käsissä, mikä vuosien takaa palaava trendi on ihanin ja mikä hirvein. Kynällä piirretyt ohuet kulmat vai sheivatut suorat Hedburn-kulmat? Vai kenties matalavyötäröiset farkut tai UGG bootsit?

Lue myös:

    Uusimmat