Tällainen on TikTokissa trendaava kostomeikki: "Täydellinen tapa haistattaa exälle"

Meikkipussin siivous: näin kauan kosmetiikka säilyy 2:06
KATSO MYÖS: Onko jo aika käydä läpi meikkipussin sisältö? Näin kauan kosmetiikka säilyy.

Kostomeikissä ei ole mitään somaa, söpöilevää tai anteeksipyytelevää.

New York Post uutisoi TikTokissa kiertävästä kauneustrendistä, jonka ytimessä on eron jälkeinen muodonmuutos. Kyseessä on niin kutsuttu kostomeikki.

Kun Sophie Anne Smith, 24, jäi poikaystävänsä jättämäksi, ei digitaalisen markkinoinnin ammattilainen halunnut suuttua tai katkeroitua. Hän halusi olla sujut exänsä kanssa. Sen sijaan, että hän olisi naarmuttanut entisen rakastetunsa autoa tai yrittänyt sabotoida tämän seuraavaa suhdetta, voimaannutti Smith itseään meikillä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

–  Se on täydellinen tapa haistattaa exälle ja saada oma itsevarmuus takaisin, hän kertoo.

Smith on vain yksi 4,4 miljoonasta TikTokiin muodonmuutoksensa jakaneesta #RevengeMakeup -tägin käyttäjästä. Toisin kuin loppuvuonna huomiota keränneet pehmeän ja viattoman luonnolliset kauneustrendit, TikTokin itkuinen surumeikki ja huurteinen ”cold girl makeup”, kostomeikki on näyttävää, suurta ja värikästä.

Kostomeikissä ei ole rajoja tai rajoitteita. Seuraa sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Toisin kuin muissa kauneustrendeissä, joita on viime aikoina nähty, kostomeikissä värejä ja meikkejä saa käyttää rohkeasti.

–  Se on mahtava tapa voimaantua ja kokea itseänsä jälleen itsevarmaksi ikävän eron jälkeen, Smith kommentoi trendiä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Kostomeikkivideot toistavat samantyylistä kaavaa, jossa itkuiset ja onnettomat kasvot loihditaan uuteen uskoon kissamaisen rohkeilla rajauksilla ja rohkean punaisilla huulilla. Lopputuloksen kruunaa voimakas, lähes ylimielinen asenne.

– Heti, kun meikkaan itselleni tumman femme fatale -tyylisen meikin, tunnen itseni voimakkaaksi ja seksikkääksi, Smith kuvailee.

Ikoninen "kostomekko"

Kostomeikki perustuu löyhästi pop-kulttuurin ikoniseen "kostomekkoon", tyylikkään seksikkääseen mustaan mekkoon, joka nähtiin Prinsessa Dianan päällä vuonna 1994. Diana esiintyi Vanity Fairin järjestämillä kesäjuhlilla Serpentine Galleryssa sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä Prinssi Charlesin suhde Camilla Parker-Bowlesiin oli julkistettu.

Äskettäin Dianan jalanjäljissä on kulkenut muitakin A-listan julkkiksia. "Don’t Worry Darling" -elokuvan tähti Olivia Wilde, 38, ja supermalli Gisele Bündchen, 42, ovat esiintyneet julkisten erojensa jälkeen julkisuudessa huokuen itsevarmuutta ja särmää.

– Kostomeikki voi näyttää jopa vähän uhkaavalta, melkein kuin sen tarkoitus olisi viestittää: "Sinulla ei ole enää oikeutta minuun", trendin nimeen vannova Smith kuvailee.

Samaan tapaan kuin julkkiksetkin, ovat naiset löytäneet TikTokissa sisäisen voimansa näyttävien muodonmuutosten avulla.

–  Kosto on parasta lääkettä, kommentoi meikkitaiteilija Kayla Delyne, 23, omalla kostomeikki-aiheisella videollaan TikTokissa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Lue myös:

    Uusimmat