15 meikkausvirhettä, joista meikkitaiteilijat haluavat varoittaa

2:06
Ethän meikkaa vanhoilla meikeillä? Näin kauan kosmetiikka säilyy.

Meikkitaiteilijat kokosivat yhteen 15 yleistä sudenkuoppaa, joihin meikkiä käyttävät ihmiset sortuvat liian usein.

Meikkaaminen ei ole aina helppoa ja kokeneinkin meikkaaja saattaa välillä sortua amatöörimäisiin virheisiin. Buzzfeed kokosi 15 ammattimeikkaajien huomaamaa virhettä, joita tavantallaajat saattavat tehdä laittautuessaan.

Tiedätkö muuten, kuinka kauan kosmetiikka säilyy? Tarkista onko aika vaihtaa vanhaksi käyneet huulipunat uusiin yllä olevalta videolta!

1. Meikkivoide ja meikin pohjustus riitelevät keskenään

Meikkitaiteilijat kehottavat tarkistamaan, sopivatko meikkivoiteesi ja pohjustusvoiteesi keskenään yhteen. Molempien täytyy olla joko silikonipohjaisia tai vesipohjaisia. Öljy ja vesi eivät sekoitu, joten meikkivoiteesi voi jäädä laikukkaaksi tai kokkaroitua iholla, jos teet tämän virheen.

2. SPF

Kuuluuko aurinkosuoja ihonhoitorutiiniisi? Jos ei, nyt olisi hyvä aika lisätä suojakertoimia ihonhoitoon. Koita saada tuplahyödyt kosteusvoiteen vaikutuksista ostamalla voide, jossa on jo valmiiksi suojakerrointa auringon haitallisia säteitä vastaan.

3. Häivytykset

Tämä vinkki tulee teatteri- ja erikoisefekteihin erikoistuneelta meikkitaiteilijalta. Hänen mukaansa pahinta, mitä voit meikatessa tehdä, on jättää meikin häivyttäminen tekemättä kasvoilla. Varmista, että poskipunasi ja aurinkopuuterisi värit ovat tarpeeksi häivytettyjä. Yleisesti sävyjen kuuluu liukua kasvoilla, eikä olla laikukkaita länttejä poskilla. Marie Antoinette soitti kertoen haluavansa pyöreät poskipunapallonsa takaisin 1700-luvulle.

4. Panosta ihonhoitoon

Toisille riittää pelkkä vesi ja saippua pitämään ihon puhtaana, mutta ei välttämättä kaikille. Pitkän linjan meikkitaiteilijat kuitenkin kehottavat panostamaan laadukkaaseen ihonhoitoon. On vaikea rakentaa kaunista meikkiä, jos pohja on hutera. Meikissä kaiken perusta onkin kauniisti ja asiallisesti huollettu hipiä.

5. Silmämeikki

Taitava häivyttäminen kuuluu myös silmämeikkiin. Vaikka käyttäisit vain yhtä väriä luomella, niin muista häivyttää sen rajoja asiaankuuluvalla häivytyssiveltimellä.

6. Ihotyyppisi ratkaisee

Selvitä, minkä tyyppinen ihosi on. Onko ihosi rasvoittuva, herkkä vai kenties pintakuiva? Kuivan ihon ongelmat eivät ratkea öljyisyyteen taipuvaisen ihon tuotteilla. Jos et ole varma, pyydä konsultaatioapua kosmetiikkaosaston myyjiltä. Oikeilla ihonhoitotuotteilla pystyt hoitamaan hipiääsi oikealla tavalla.

7. Kulmakarvat kehystävät katsetta

Meikkitaiteilijat toivovat, että kulmat meikattaisiin pehmeästi. Jos jahkailet kahden sävyn välillä, ota mieluummin se vaaleampi. Kulmissa kannattaa yleensä suosia kylmiä sävyjä. Meikatessasi kulmakarvojasi tee se niin, että väri muuttuu pehmeämmäksi, mitä lähemmäs kasvojen keskustaa pääset.

8. Pohjusta meikki

Liian moni ihminen skippaa meikatessaan pohjustusvoiteen. Pohjustusvoiteen tarkoitus on tehdä meikistä pitkäkestoisempi. Se myös luo kasvoille kanvaasin omaisen kerroksen, jonka päälle meikit levittyvät kauniimmin kuin ilman.

9. Varjostuksen harhat

Älä ime poskia lommolle varjostaessasi kasvojasi. Vetäessäsi poskia sisään iho nousee korkeammalle ja levität varjostukseen tarkoitettavaa tummempaa puuteria väärään kohtaan. Sen sijaan, katso suoraan kameraan ja kuvittele suora linja korvasi yläpuolelta suunpieleesi. Meikkitaiteilijoiden mukaan tuo linja toimii aina varjostuksissa.

10. Kiire yllätti meikkaajan

Jos kiire yllätti ja kello tikittää, kehottavat meikkitaiteilijat keskittymään kulmiin, ripsiin ja huuliin. Ne kehystävät kasvojasi ja sen takia niitä kannattaa korostaa ajan ollessa kortilla.

11. Alarajausten sijainti

Silmien alarajauksen eli sisärajauksen kuuluu olla alaripsien yläpuolella sisäluomella. Jos alarajauksen piirtää ripsien alapuolelle, väri leviää herkemmin ja näytät herkästi siltä, kuin olisit nukkunut meikeissäsi.

Katso myös: Vuoden 2021 oudoin kauneustrendi: kauneusgurut meikkaavat itselleen tummat silmänaluset. Juttu jatkuu videon alla.

2:58

12. Ole sinut ihosi kanssa

Kaikilla on ihohuokosia, ryppyjä tai epätasaisuuksia. Jos näet kuvan tai videon, jossa ihmisen iho näyttää täysin virheettömältä, on siinä todennäköisesti päällä kauneusfiltteri tai hän on käyttänyt kuvanmuokkausohjelmia blurratakseen ihonsa tasaiseksi. Älä pakkaa paksuja kerroksia meikkiä ihollesi peittääksesi virheet, yleensä vähempi pakkeli näyttää lopulta paremmalta.

Näin somessa näkyvät salakavalat kauneusfiltterit toimivat. Juttu jatkuu videon alla.

3:00

13. Älä unohda kaulaa

Jos meikkivoiteesi on ihosi sävyä astetta tummempaa verrattuna kaulasi ihoon, muista häivyttää meikkiä myös kaulallesi. Meikkivoiderajat leualla jättävät lopputuloksen viimeistelemättömän näköiseksi.

14. Pese meikkisiveltimesi säännöllisesti

Ihmiset usein miettivät, missä voi olla vika, kun iho reagoi epäpuhtauksilla. Jos et ikinä pese meikkisieniäsi tai siveltimiäsi, syypää saattaa lymytä niiden sisuksissa. Puhdista siveltimesi säännöllisesti ja ihosi kiittää.

15. Säännöt, mitkä säännöt?

Vanhemmalle naiselle ei sovi helmiäinen, sanottiin allekirjoittaneen meikkikoulussa vuosia sitten. Säännöt on tehty rikottaviksi ja meikkaamisen on tarkoitus olla mielekästä ja hauskaa. Tee niin kuin itse haluat, tärkeintä, että sinulla on itsevarma olo. Muista, että meikin tarkoitus on korostaa kauniita ja persoonallisia piirteitäsi. Sen tarkoitus ei ole peittää "kauneusvirheitä", joita ei oikeasti ole edes olemassa.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja