Matalavyötäröiset farkut ja läpinäkyviä kankaita: Stylisti vinkkaa, kuinka hurjaa paluuta tekevää 2000-luvun muotia voi soveltaa arjessa

Matalavyötäröiset farkut ja läpinäkyviä kankaita – Stylisti vinkkaa kuinka hurjaa paluuta tekevää 2000-luvun muotia voi soveltaa arjessa 5:12
Stylisti Jasmin Mishima vinkkaa: näin vuosituhannen vaihteen muotia voi soveltaa tyylikkäästi tänä päivänä.

Muodin aallonharja ammentaa nyt ja ensi vuonna vaikutteita 2000-luvun vaihteesta. Monen voi olla vaikea muistella erittäin matalavyötäröisten farkkujen kulta-aikaa hyvällä.

Viimeisen kuukauden aikana maailman suurimmat muotiviikot Milanossa, New Yorkissa, Lontoossa ja nyt viimeisimpänä Pariisissa ovat esitelleet ensi kevään ja kesän muotia.

Kansainväliset muotiviikot ovat muotialalle elintärkeä kohtaamispaikka.

Katso MTV Uutisten reportaasi Pariisin muotiviikoilta alla olevalta videolta. Juttu jatkuu videon alla.

Tällaista on Pariisin muotiviikoilla 3:25
Videolla toimittaja Iriz Silander raportoi paikan päältä Pariisin muotiviikoilta ja haastattelee suomalaista muotisuunnittelija Riikka Ikäheimoa.

2000-luvun muoti tekee pelätyn paluun

Muotiviikkojen lavojen antia arvioi myös Viiden jälkeen -ohjelman studiossa stylisti Jasmin Mishima.

–  Aika paljon näkyi läpinäkyviä vaatteita ja leikkauksia, jotka paljastivat kehon eri osia, Mishima kuvailee.

Muoti on viimeiset vuodet viihtynyt hyvin 1990-luvun tunnelmissa, mutta on pikkuhiljaa siirtymässä kohti vuosituhannen vaihdetta. Mishima myöntää, että häntä pelottaa. mitä siirtymä 2000-luvun muodin vaikutukseen tuo tullessaan.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

–  Olen itse ollut silloin nuori ja se aika on vielä aika lähellä. Sieltä on jo tullut reisitaskuhousut ja matalavyötäröiset housut. Kivuliasta itselleni ainakin vielä, Mishima naurahtaa.

Jos joku epäilee, ettei housujen vyötärö enää koskaan putoaisi niin matalalle kuin se oli vuosituhannen vaihteessa, niin Mishimalla on ikäviä uutisia.

–  Nehän on jo nyt niin matalalla kuin 2000-luvun vaihteessa, Mishima toteaa.

Läpinäkyviä vaatteita voi olla vaikea soveltaa arjessa tyylikkäällä ja tahdikkaalla tavalla. Läpinäkyvää mekkoa ei voi esimerkiksi työpaikalle pukea päälle.

–  Valikoi, mikä vaatekappale on se läpikuultava. Sinulla voi olla vaikka joku magea läpikuultava jakku ja sen alla toppi, Mishima ehdottaa.

Jokainen voi nykyisin päättää ja ottaa muodista ne vaikutteet, joista itse tykkää. Muodin perässä ei tarvitse sokeana rynniä.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta stylisti Jasmin Mishiman vinkit, kuinka vuosituhannen vaihteen muoti soveltuu nykypäivänä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat