Oletko valmis rohkeaan kulmakarvatrendiin? Tällainen on vuoden 2023 hittimeikki

Kosmetologin vinkit: Näin teet sään ja juhlan kestävän meikin 3:31
KATSO MYÖS: Videolla ammattilaisen vinkit sään ja juhlat kestävään meikkiin.

Nämä kauneustrendit tulevat näkymään jokaisen muotitietoisen kasvoilla vuonna 2023.

Kevään muotinäytökset yleensä ennustavat seuraavan vuoden trendejä. Allure kokosi julkkisten suosikkimeikkitaiteilijoiden vinkkien sekä muotinäytöksissä nähtyjen vaikutteiden pohjalta suurimmat kauneusilmiöt vuonna 2023.

Vaikuttaa siltä, että ensi vuonna katseet kiinnittyvät vahvoihin, jopa timantein koristelluihin kulmakarvoihin, hyperhohtavaan hipiään ja vinyylin lailla kiiltäviin huuliin.

Rakkaita vaikutteita ysäriltä

Muoti kiertää monella tapaa kehää. Kun jotain tulee muotiin, on todennäköistä, että se on ollut joskus aiemmin jo muodissa.

Kehän lailla myös vuonna 2023 otetaan mallia 1990-luvun puhtaista ja minimalistisista kasvoista. Samalla HBO:n hittisarja Euphorian värikäs, viimeistelty ja koristeellinen tyyli on viimein asettumassa taka-alalle odottamaan uutta tulemistaan.

– Lainaamme vaikutteita raikkaalta ysäriltä, mutta emme kuitenkaan nypi kulmiamme, meikkitaiteilija Tasha Reiko Brown luonnehtii vuoden 2023 yleisvaikutelmaa.

Hänen asiakkaisiinsa lukeutuvat muun muassa Alicia Keys, Whitney Peak ja Gabrielle Union.

– Aina, kun nappaamme uuden trendin, sitä muutetaan ja kehitetään. Se ei koskaan ole täysin sama kuin aiemmilla kerroilla, hän kuvailee trendien kierrättämistä vuosien saatossa.

Vaikka vuoden 2023 hittimeikki voi monen mielestä näyttää vaivattomalta, ei se sitä ihan täysin ole.

– Siirrymme täydellisestä meikkipohjasta raikkaaseen ja puhtoiseen ihoon ja tavallaan elettyihin silmiin, kuvitelkaa paksuja metallisia sävyjä, meikkitaiteilija Lili Reinhartin luottomeikkitaiteilija Melissa Hernandez puolestaan kuvailee.

Muutos trendeissä näkyy myös kauppojen hyllyillä. Vuonna 2023 brändit tuovat markkinoille uutta kosmetiikkaa, joka on todennäköisesti lopputulokseltaan kevyempää, mutta sitäkin tehokkaampaa. Meikit hohtavat kirkkaammin ilman turhaa glitteriä, kun taas klassinen musta eyeliner sekä maskara ihastuttavat entistä tummemmissa mustan sävyissä.

Nude

Ensimmäinen trendi, joka tullaan näkemään vuonna 2023 tarjoaa levähdystauon iholle. Tähän asti pohjameikissä peittävyys on ollut avainsana, ja ihmiset ovat etsineet kosmetiikkahyllyiltä täyden peittävyyden lupaavia tuotteita.

– Nyt kasvojen on tarkoitus antaa näkyä, Brown toteaa.

Tämä mielessä pitäen meikkivoiteet, puuterit ja peitevoiteet muuttuvat lopputulokseltaan kevyemmiksi. Meikkipohjan ei ole tarkoitus peittää maalin lailla omaa luonnollista hipiää. Mattapinnan antavien paksujen meikkivoiteiden päivät ovat tässä kohtaa luetut.

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Ihmiset siirtyvät käyttämään päivettäviä kasvovoiteita ja kevyitä meikkiseerumeita sekä sävyttäviä aurinkotuotteita, meikkitaiteilija Mary Phillips kertoo.

Phillipsin vakioasiakkaiksi lukeutuvat supertähdet, kuten Hailey Bieber, Kendall Jenner ja Jennifer Lopez.

Meikkipohjaan kannattaa etsiä tuotteita merkeiltä kuten YSL, Saie ja Supergoop!, joiden jokaisen mallistosta löytyy kevyitä ihonhoidon ja kosmetiikan yhdistäviä hybridituotteita.

Kulmakarvat

Kulmakarvojen oletetaan olevan seuraavan 12 kuukauden tärkein piirre kasvoissa. Kevään 2023 -mallistojen muotilavoilla malleilla nähtiin monenlaisia erilaisia kulmakarvaratkaisuja. Vivenne Westwoodin malleilla oli ohuella kynällä piirretyt kulmat, kun taas Thom Brownen malleilla kulmissa hohtivat metalliset vivahteet.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Sosiaalisessa mediassa ja punaisella matolla on nähty jo valkaistuja kulmakarvoja. Julia Fox, Bella Hadid ja Kendall Jenner ovat kaikki esitelleet vaaleiksi blondattuja kulmiaan.

– Puhtailla kasvoilla valkaistut kulmat eivät näytä niin yliampuvilta, Brown muistuttaa.

Supernäyttävän lookin yleistyessä katukuvassa se alkaa näyttää vähemmän oudolta. Jos täysi kulmien valkaisu pelottaa, kannattaa kokeilla vaihtaa oman kulmakynänsä tai geelinsä sävyäi astetta tai kahta vaaleampaan. Esimerkiksi Victoria Beckhamin kevätnäytöksen mallien meikit tehnyt Diane Kendal käytti kyseistä kikkaa.

Ensi vuonna villeimmät saattavat jopa käyttää glitteriä tai liimata koristekiviä kulmissaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Grunge

Silmämeikin ei tarvitse näyttää siistiltä vuonna 2023. Eletyn näköisiin, hivenen levinneisiin tummiin rajauksiin voi hakea vaikutteita grungen maailmasta.

Inspiraatioita voi myös etsiä loppuvuonna julkaistusta Netflixin menestyssarjasta Wednesday, jonka pääosaroolissa Wednesday Addamsina esiintyi näyttelijä Jenna Ortega. Ortegan tummanpuhuva utuinen meikki yhdistettynä kalpeaan hipiään ja viinintahrimiin huuliin sopii myös vuoteen 2023.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Muita ikonisia hivenen levinneen smokey -utumeikin käyttäjiä ovat malli Kate Moss ja laulaja Courtney Love.

Meikkitaiteiljat vinkkaavat, että tyylikäs utumeikki syntyy parhaiten käyttämällä meikkikynää, jonka jäljet kannattaa pehmentää meikkisiveltimen avulla. Lopputuloksen ei tarvitse olla täysin symmetrinen, sillä tyylikäs epätäydellisyys tekee lookista vain paremman.

Vahva silmämeikki pariutuu parhaiten hyvin luonnollisen, lähes paljaan meikkipohjan kanssa.

Vinyyliä huuliin

Kuvittele mielessäsi vinyylilevyn kiiltävänä sädehtivää tummma pinta. Se tulee nimittäin näkymään ensi vuonna myös huulimuodissa. Viime vuosina mattapintaisen lopputuloksen jättävät pitkäkestoiset huulituotteet ovat olleet kovassa kysynnässä. Vuonna 2023 kiilto tekee kuitenkin näyttävän paluun.

Muotinäytöksissä esimerkiksi Moschinon ja Miu Miun mallien huulet oli värjätty kiiltäviksi ja punaisiksi. Lopputuloksena on lateksin lailla kiiltävät avaruuteen asti näkyvän huulet.

– Siirrymme pois rajatuista huulista, joiden päälle on sutaistu läpinäkyvää kiillettä. Myös kiiltopunat ovat menneen talven lumia. Lähitulevaisuudessa näemme huulivärejä, jotka ovat päällekäyviä, rohkeita ja peittäviä,  Hernandez kuvailee.

Väreinä suosituimpia tulevat olemaan punaisen, violetin, oranssin sekä jopa ruskean ja harmaan eri sävyt.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ripset

Ripsivärissä ei ole mitään uutta sinänsä, mutta sen merkitys lopputulokseen voi olla valtava. Meikkimerkit kehittävät ja tuovat jatkuvasti markkinoille entistä parempia ja kehittyneempiä ripsivärejä. Uudet värit ja ripsiharjat mahdollistavat sen, että ripsiväreillä pystyy jo kilpailemaan näyttäviä tekoripsiä ja ripsipidennyksiä vastaan.

Meikkitaiteilijat kannustavat myös käyttämään ja kerrostamaan mustaa ripsiväriä ronskilla otteella unohtamatta ripsien kihartamista.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Erikoiset värit

Vahvat yksittäisestä väristä koostuvat luomivärimeikit loistavat vuonna 2023 kaikissa neonsävyissä. Mieti lorahdusta kuumaa pinkkiä poskilla ja palanutta oranssia luomilla.

Vuoden hittiväri on "Viva Magenta", jota meikkitaiteilijat kutsuvat dopamiinin kyllästämäksi glamouriksi. Kirkkaat värinpurskahdukset asettuvat muotitietoisimpien kasvoille koko vuodeksi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Parasta värien käytössä on se, että niiden kanssa ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa. Tämä muotivivahde on erittäin vapaasti tulkittavissa, eivätkä sitä koske minkäänlaiset taiteelliset rajoitteet. Mitä kirkkaampi ja värikkäämpi meikkipalettisi on, sen parempi.

– Värien käyttö ja itsessäsi rakastamien piirteiden korostaminen eivät koskaan mene pois muodista, meikkitaiteilija Sir John sanoo.

Hyperkiilto

Ihon korostuspuuterit ja niin kutsutut high lighterit ovat vuonna 2023 niin kirkkaita, että ne ovat jo lähes enkelimäisiä. Monet meikkisarjat ovat jo tuoneet markkinoilla ihonhoitohybridejä, jotka antavat iholle luonnollista hehkua ja loistetta. Korotusvärit eivät siis ole glitterin kyllästämiä vaan voidemaisia ihoa samanaikaisesti helliviä tuotteita.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Victoria Bechkmaninmuotinäytöksessä mallien iho kiilteli lähes kuin peilin pinta. Tämän virtauksen keskiössä on itse meikkituote, tekniikka ja oikeanlainen korostusaineen asettelu kasvoilla.

Kiillon lisääntyessä kasvoilla aurinkopuuteri ottaa ensi vuonna paikan takapenkiltä ja korostuspuuterit tarttuvat rattiin.

Vuoden 2023 iho on pehmeän kuulas sekä kostea kuin aamukaste. Poskipäissä hehkuu hologrammin kaltainen hohde. Mikään ei ole ensi vuonna liian kirkkaasti hohtavaa.

Toimivatko somen kauneuskikat? Pistimme vinkit testiin – katso lopputulos videolta!

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat.

Lähde: Allure

Lue myös:

    Uusimmat