Tiia-Riinan rakas Iitu-koira katosi viikko sitten kotoaan jälkiä jättämättä – ainoa johtolanka on ulkoverannalle ilmestynyt mystinen pahvilaatikko

Harjurannassa, Varkaudessa, on kadonnut newfoundlandinkoira jälkiä jättämättä. Isokokoisen narttukoiran katoamismysteeriin on jouduttu pyytämään apua poliisilta. 

Harjurantalainen Tiia-Riina Immonen tuli viikko sitten maanantaina töistä kotiin noin kello 13 aikoihin. Perheen koira, 70-kiloinen newfoundlandinkoira Iitu oli jäänyt hänen tietojensa kotiin nukkumaan, kun mies oli lähtenyt töihin aamuviideltä.

Iitua ei kuitenkaan näkynyt missään, joten Tiia-Riina soitteli veljelleen, joka toisinaan otti Iitun omien koiriensa kanssa metsäretkille. Koira ei kuitenkaan ollut veljenkään luona. 

Soittokierroksen tehtyään tilanne alkoi valjeta; Iitu tosiaan oli kateissa. Perhe aloitti etsinnät piha-alueelta ja lähimetsiköihin. Seuraavina päivinä etsintöjä laajennettiin, ja he kiersivät levittämässä sanaa naapureille. 

Mystinen pahvilaatikko löytyi verannalta

Tiia-Riinan lähistöllä asuva isä oli myöskin apuna etsinnöissä. Pari päivää katoamisen jälkeen isä oli tullut vierailemaan hänen ollessaan poissa kotoa, ja oli huomannut jotain outoa tyttären eteisessä.

Ulkoverannalle oli jätetty pahvinen, keskikokoinen laatikko, jonka sisälle oli ahdettu tiiviisti mustia jätesäkkejä.

Tiia-Riina ei ollut laatikkoa sinne tuonut, eikä ollut hänen miehensäkään. Perhe ei ole varma, oliko pahvilaatikko ollut verannalla koko katoamisen ajan, eivätkä he vain huomanneet sitä, vai oliko se ilmestynyt sinne Iitun katoamisen jälkeen. 

Kenenkään perheenjäsenen tai tuttavan laatikko ei tiettävästi ole. 

– Nousi heti karvat pystyyn, Tiia-Riina kertoo.

Ulkoverannassa on ovi, mutta se ei ole lukossa. Iitu-koira puolestaan oli kadotessaan talon sisällä, lukkojen takana.

– Minä toivon, että kyseessä on tavalliset koiran "ritolat", mutta sen pahvilaatikon vuoksi olen tehnyt rikosilmoituksen. 

Ei havaintoja yli viikkoon

Etsintäkoira on myös käynyt jäljittämässä Iitua pihasta, mutta etsinnässä mikään ei viitannut siihen, että Iitu olisi poistunut pihasta itse. Myöskään läheisten järvien jäät tutkittiin, mutta tuloksetta. 

Sosiaaliseen mediaan laitettujen ilmoitusten jälkeen he ovat saaneet satoja vihjeitä ympäri maan, mutta kaikki ovat osoittautuneet tuloksettomiksi.

Lähialueelta ei ole tullut näköhavaintoja, mikä erityisesti harmittaa omistajaa.

Tiia-Riina kertoo olevansa reilun viikon etsintöjen jälkeen väsynyt, mutta tekee kaikkensa löytääkseen Iitun.

– Henkilökohtaisesti toivon, että löydän sen elävänä tai kuolleena jostain läheltä. Ettei jäisi mysteeriksi.

Asian selvittelyä jatketaan nyt poliisin kanssa, ja Tiia-Riina kertoo poliisin olevan tulossa samalla tutkimaan myös ulkoverannalla olleen pahvilaatikon. 

Lue myös:

    Uusimmat