Tiesitkö: Tässä ovat puhtaan kodin pahimmat bakteeripesät!

Moni siivoaa tunnollisesti kodin viikoittain tip top. Likaisimmat paikat kuitenkin jäävät usein huomiotta.

Moni jynssää vessanpöntön, keittiön tiskialtaan ja roskiskaapit kunnolla, mutta unohtaa tyystin pienet ja käytetyimmät kohdat viikkosiivouksen yhteydessä.

Helposti puhdistukselta unohtuvat paikat:

1. Käsienpesu on paras tapa pitää pöpöt loitolla. Tämä sääntö pätee etenkin kotiin saapuessa, sillä jokaisen ulkona koskettamasi kahvan ja kaiteen bakteerit seuraavat sinua sisälle asti.

2. Jatkuvan koskettelun vuoksi esimerkiksi ovenkahvat ja valokatkaisimet kuhisevat bakteereja, jos niitä ei muista puhdistaa säännöllisin väliajoin. Sama pätee muun muassa kaukosäätimiin, hanoihin, sekä tietokoneen näppäimistöön ja hiireen.

3. Myös erilaiset maustepurkit, kuten pippuri- ja suolamyllyt voivat olla tehokkaita pöpöjen levittäjiä taloudessasi. Niitä käytetään päivittäin, mutta pestään tuskin koskaan.

4. Pyyhi myös keittiön kaappien ovet ja kahvat on hyvä pyyhkiä joka päivä.

5. Muistathan kiinnittää huomiota myös siivousvälineiden puhtauteen? Niiden päivtys on paikallaan säännöllisin väliajoin. Jatkuvassa käytössä olevat keittiörätit tulisi pestä pesuaineen kera muutaman kerran viikossa ja aina, jos niillä on pyyhitty raa'an lihan käsittelyn jälkiä.

6. Petivaatteet aina päiväpeitettä ja koristetyynyjä myöten on hyvä pestä säännöllisin väliajoin. Likainen tyyny saattaa sisältää yhtä paljon hometta kuin kosteusvaurioinen kylpyhuone ja se tulisi pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa pesukoneessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja