Tiesitkö näitä? Tässä ovat kummallisimmat paljastukset Harry Potterin maailmasta

Harry Potter -paljastukset tuovat uutta tietoa, mutta joskus myös hämmentävät.

Harry Potterin maailma jatkaa laajenemistaan. Kirjasarjan viimeinen osa ilmestyi vuonna 2007, mutta uutta tietoa paljastuu jatkuvasti esimerkiksi Pottermore-sivustolta ja Ihmeotukset-elokuvasarjan myötä.

Osa uusista faktoista täyttää juonikuvioihin jääneitä aukkoja, osa saattaa selvittää henkilöhahmojen kohtaloita. Kirjailija J.K. Rowling on myös vahvistanut useita faniteorioita.

Jotkut paljastukset ovat kuitenkin vain omituisia. Screenrant-sivusto kokosi kummallisimpia Harry Potter -faktoja, jotka on julkistettu kirjojen ilmestymisen jälkeen. Tässä parhaat palat!

Vessojen puuttuminen

Hiljattain faneille paljastettiin inhottava fakta Tylypahkan historiasta, jonka kuultuaan moni toivoi, ettei olisi asiasta koskaan kuullutkaan. Rowlingin mukaan Tylypahkassa ei ole aina ollut vessoja, joten ennen 1700-lukua oppilaat vain laskivat alleen ja hävittivät jätökset taikakeinoin.

Outo paljastus herätti faneissa paljon kysymyksiä ja suuttumusta. Monen mielestä paljastus oli täysin turha.

Luna Lovekivan puoliso

Yksi sarjan erikoisimmista hahmoista, Luna Lovekiva, omistautui Tylypahkasta valmistuttuaan taikaeläinten etsimiseen ja hoitamiseen. Sen vuoksi onkin sopivaa, että hän päätyi yhteen Ihmeotukset-elokuvista tutun Newt Scamanderin lapsenlapsen kanssa.

Salaisuuksien kammio ei aluksi ollutkaan salainen

Harry Potter ja Salaisuuksien kammio -kirjassa tutustuttiin pahamaineiseen Salaisuuksien kammioon, jonka rakensi yksi Tylypahkan perustajista, Salazar Luihuinen. Kammiota ei kuitenkaan rakennettu pahoihin tarkoituksiin, vaan sen oli alun perin tarkoitus toimia luokkahuoneena. Kammio muuttui, kun Luihuinen alkoi vetäytyä kammioon punomaan salaisia juoniaan.

Dolores Pimento joutui Azkabaniin

Sadistista Dolores Pimentoa pidetään yhtenä sarjan kavalimmista konnista. Pottermore-sivuston mukaan hänet passitettiin velhovankila Azkabaniin toisen velhosodan jälkeen. Sodan aikana Pimento syyllistyi viattomien noitien ja velhojen vangitsemiseen ja kiduttamiseen ja jopa määräsi heitä tapettavaksi.

Ron Weasley sai oman suklaasammakkokortin

Ron Weasley tunnetaan paitsi Harry Potterin parhaana ystävänä, myös suurena herkkusuuna. Ron on erityisen mieltynyt suklaasammakoihin, joiden mukana tulevia, kuuluisia velhoja esittäviä kortteja hän keräilee. Myöhempien saavutustensa ansiosta Ron sai aikanaan kasvonsa suklaasammakkokorttiin.

Lähde: Screenrant

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja