Hyi! J.K. Rowlingin iljettävä Harry Potter -paljastus sai fanit tolaltaan

2:00
Harry Potterin maailmasta tutun huispauksen MM-kisat käytiin kesällä 2018.

J.K. Rowlingin uusin lisäys Harry Potter -maailmaan sai kylmän vastaanoton kirja- ja elokuvasarjan faneilta.

Harry Potter -fanit yllätettiin totaalisesti viikonloppuna, kun erilaisia J.K. Rowlingin kirjoittamista kirjoista pois jääneitä faktoja esittelevä Pottermore-sivusto teki sotkuisen paljastuksen koskien velhomaailmaa.

Rowlingin uusimman paljastuksen mukaan Tylypahka-linnassa ei ollut vessoja ennen 1700-lukua. Velhonuoriso teki tarpeensa siinä, missä he sattuivat seisomaan, ja kadottivat jätteensä tämän jälkeen loitsulla.

Outo paljastus herätti oitis valtavan liudan kysymyksiä. Osa pohti vasta koulun aloittaneiden velhojen tilannetta, he eivät nimittäin taida vielä kouluun saapuessaan asioiden kadotukseen vaadittavia loitsuja.

Myös velhomaailman säännöt kotona taikomisesta mietityttivät. Alaikäisiä velhoja on Harry Potter -maailmassa kielletty taikomasta koulun ulkopuolella, miten he tällöin tekivät tarpeensa ollessaan kotioloissa?

Fanit eivät ottaneet paljastusta hyvällä, vaan suurin osa oli sitä mieltä, että kyseinen pala triviaa oli täysin turha. Fanit vastasivat Pottermore-sivuston julkaisemaan twiittiin vihaisina.

– Tämä oli kirjaimellisesti niin turhaa. Rowling on todella menettänyt otteensa, yksi fani kirjoitti.

– Harry Potter vuonna 2007: Ystävyys ja rohkeus voittavat pahuuden. Harry Potter vuonna 2019: Joo, velhoilla oli aikanaan tapana kirjaimellisesti kakata ja pissata housuun, eräs Twitter-käyttäjä huomautti.

– Wow. Harry Potter -maailma on niin paljon rikkaampi, kun tiedän, että velhot käyttivät loitsuja hankkiutuakseen eroon kakasta, pissasta ja spermasta. Mestariluokan maailman rakentamista, yksi käyttäjä kommentoi tylysti.

Vessat ja kylpyhuoneet ovat olleet keskeisessä osassa Harry Potter -kirjoissa ja elokuvissa. Salaisuuksien kammio -teoksessa Murjottavan Myrtin vessa toimii tärkeänä miljöönä. Liekehtivä pikari -kirjassa sen sijaan valvojaoppilaiden kylpyhuoneella on oma osansa juonen edistämisessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja