Tiesitkö näistä raskauden kammottavista kääntöpuolista?

Raskauden kääntöpuolista harvoin puhutaan, sillä lapsen tuoma onni vie äidin mielestä nopeasti suurimman osan negatiivisista muistoista, mitä raskauteen liittyy. Tiesitkö näistä oireista, joita raskaus voi aiheuttaa?

Vastasyntynyt lapsi on vanhempien onni ja silmäterä, eivätkä muistot raskausajan vaikeuksista säily tuoreiden vanhempien mielessä onnen tunteen vallatessa mielen. Raskausaikana tuleva äiti saattaa kuitenkin joutua kohtaamaan vartalossaan kammottaviakin muutoksia.

Aamupahoinvointi

Aamupahoinvointi on vaiva, joka tunnetaan hyvin. Pahimmillaan aamupahoinvointi ei kuitenkaan tarkoita lievää heikkouden tunnetta aamuisin, vaan voi ilmetä jatkuvana oksenteluna jopa puolet raskausajasta.

Kohonneiden estrogeenitasojen vuoksi pahoinvointia voi olla muulloinkin kuin aamuisin. Pahimmillaan oksentelu voi aiheuttaa nestehukkaa ja painon putoamista.

Vatsalihasten repeäminen

Vatsalihakset saattavat revetä raskauden vuoksi, eivätkö lihakset välttämättä korjaannu entiselleen raskauden jälkeen. Lihakset eivät välttämättä korjaannu täysin koskaan.

Virtsankarkailu

Raskaus voi aiheuttaa kiusallista virtsankarkailua. Kasvava lapsi saattaa painaa raskauden aikana virtsarakkoa siinä määrin, että pidättämisestä tulee liki mahdotonta.

Virtsankarkailun estämiseksi on kuitenkin mahdollista treenata lantionpohjan lihaksia. Lihasten treenaaminen voi auttaa välttymään kokonaan virtsankarkailulta.

Ihomuutokset

Raskauden vuoksi ihon melatoniinitasot voivat nousta ja tästä johtuen ihosta saattaa tulla läikikäs. Myös akne saattaa puhjeta raskauden aikana, sillä elimistön hormonitasapaino muttuu merkittävästi. Myös huomattavat raskausarvet huolettavat useita.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja