Tiesitkö, että pizza voi olla myös jälkiruokaa?

Tiesitkö, että pizza sopii myös jälkiruoaksi? Mielikuvitus on rajana, kun valitset makeita täytteitä pizzan päälle. Suklaata, vaahtokarkkeja, pähkinöitä vai tuorejuustoa – valitse sinä!

Monen mieleen ei ehkä juolahdakaan, ettei pizzan tarvitse aina olla perinteisellä kinkku-juustolla tai muulla suolaisella täytteellä kuorrutettua. Uudenlaisia makuelämyksiä saatkin helposti vain täytteitä vaihtamalla.

Kokeile rohkeasti erilaisia suolaisen ja makean yhdistelmiä, kuten esimerkiksi sinihomejuustoa ja hedelmiä, tai käytä pelkästään makeita täytteitä. Pizzaa voi nimittäin tarjota myös jälkiruokana. Esimerkiksi Brasiliassa jälkiruokapizzat ovat hyvinkin yleisiä herkkuja. Täytteinä voi olla vaikkapa suklaata, banaania, mansikoita, omenaa, maapähkinävoita, tuorejuustoa, kermavaahtoa tai jopa jäätelöä – vain mielikuvituksesi on rajana.

Voit käyttää makean pizzan pohjana tavallista pizzapohjaa tai tehdä sen vaikkapa murotaikinasta.

Muista myös, ettei pizzan ei tarvitse aina olla pyöreä, käytä tässäkin asiassa mielikuvitustasi.

Päärynä-sinihomejuustopizzat

(2 isoa pyöreää pizzaa tai 8 pikkupizzaa)

Pizzapohjat:

1½ dl vettä

⅓ pkt hiivaa (n. 15 g)

4 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja

Täyte:

100 g sinihomejuustomurua

½ dl kermaa

3 isoa päärynää (+ sitruunamehua)

½ dl pinjansiemeniä

n. 100 g mozzarellajuustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina noin kahdeksaan palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.

Sekoita sinihomejuusto murustettuna kermaan ja levitä täytettä pizzapohjille. Suikaloi päälle päärynät, jotka olet sivellyt sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 15 minuuttia.

Mango-valkosuklaapizza

Tee päärynä-sinihomejuustopizzan ohjeella maukasta valkosuklaapizzaa: käytä päärynän tilalla mangokuutioita ja sinihomejuustomurun tilalla valkoista suklaata.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat