Tiedätkö, mitä kannattaa tehdä nuudelipussien maustepusseille? Jo 100 000 suomalaisten niksiä supersuositussa Niksi-Pirkassa

Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt 0:43
Videolla niksi kaikille Moccamaster-kahvinkeittimen omistajille.

Suomalaiset ovat ehdottaneet Pirkka-lehden Niksi-Pirkka-palstalle vuodesta 1974 lähtien yli 100 000 niksiä, joista pitkälti yli 40 000 on julkaistu lehdessä, kertoo K-ryhmä tiedotteessaan.

Suosittu Niksi-Pirkka -palsta täyttää jo 45 vuotta. Niksi-Pirkan tarina alkoi Pirkka-lehden numerossa 1–2/1974. Säästäväisyyden ja kierrätyksen henki näkyi palstalla jo tuolloin. Ensimmäisiä niksejä olivat muun muassa miesten paidan uusi elämä tyynyliinana ja pehmeän pyyhkeen käyttö tiskialtaan pohjalla suojaamassa perintöposliineja.

K-ryhmän mukaan ekologisuus, kestävä kehitys ja kierrätys ovat edelleen Pirkka-niksien ydintä. Niksit heijastavat aikaansa ja ihmisen kekseliäisyyttä niin arjen kuin juhlankin helpottamiseksi, ja niistä näkee, että trendikäs resurssiviisaus on osattu Suomessa jo pitkään.

Niksipoimintoja viideltä vuosikymmeneltä: Hyvä nuudelipussivinkki vuodelta 2004

1974:
Hullunkuriset perheet -pelikorteista häviää lasten leikeissä helposti kortteja, eikä uutta pakkaa raaski ostaa vähän väliä. Minä leikkaan lapsille kuvia maitotölkeistä. Näin he oppivat pelatessaan tuntemaan eläimiä, kasveja ja sieniä.

1978:
Uuden tiskiharjan ostettuasi pane entinen palvelemaan WC-harjana. Parempaa tuskin löydät, ja markkojakin säästyy.

1983:
Jos haluat välttää arimpien vaatteidesi nuhrautumisen vaatekaapissa, ota iso muovikassi, tee pohjaan reikä ja pistä ripustin siitä läpi. Näin pussi jää suojaamaan vaatetta.

1987:
Ennen kuin heität roskiin tai kaatopaikalle kananmunakennoja, pieniä lasipurkkeja, lankarullia, keittiöpaperirullan hylsyä yms., kysy lähimmästä tarhasta tai päiväkerhosta, tarvitaanko siellä ilmaista askartelumateriaalia. (K-ryhmä lisää, ettei nykyään kannata muutenkaan heittää roskiin, vaan kierrättää yhteen noin 400 Rinki-ekopisteestä, joita on K-ruokakauppojen yhteydessä.)

1990:
Kun teen kaupan pakastepuolukoista survosta, nuijin puolukat pussissaan ja leikkaan ja tyhjennän pussin vasta sitten. Säästyy tiskiltä nuija ja kokki.

1996:
Juustosta jää lopulta jäljelle niin pieni pala, ettei sitä voi raastaa eikä viipaloida. Purista se valkosipulipusertimella, niin saat hyvää käyttötavaraa esim. lämpimän leivän päälle tai salaatin joukkoon.

2001:
Piirakkaa leipoessa et tarvitse erillistä astiaa voin sulatukseen, kun laitat voin suoraan piirakkavuokaan ja lämmität vuoan. Säästät astian, työvaiheen, aikaa ja sähköä.

2004:
Nuudelipusseista jää ylimääräisiä maustepusseja. Kun kaadat ylimääräiset mausteet sirottimeen, saat uutta makua makaroneihin.

2011:
Nykyauton mittariin saa eri näyttöjä. Laita oletusnäytöksi polttoaineen kulutus sadalla kilometrillä, niin säästät ajaessasi polttoainetta ja luontoa, kun seuraat kulutusta ajaessasi.

2019:
Kesäaikaan paras pefletti on raparperin lehti. Käytön jälkeen kompostiin!

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Uusimmat