Tiedätkö, millainen on mieliravintolasi hygienia? Katso viranomaisten arvio netistä

Jokainen voi nyt tarkastaa, kuinka ravintolan, kaupan tai kahvilan elintarvikehygienia toteutuu viranomaisen silmin. Eviran keräämät tarkastustiedot löytyvät avoimesta ja ilmaisesta hakujärjestelmästä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran koordinoimaan Oivaan on kerätty elintarvikevalvonnan tarkastustietoja toukokuusta lähtien. Oiva ei ole vielä täysin kattava, vaan tuloksia julkistetaan sitä mukaan, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia.

Hymynaamaa käyttämällä Oivassa arvioidaan muun muassa yrityksen elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saaminen edellyttää lain noudattamista. Oivan hymyilee, kun elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää. Oivassa ei kuitenkaan arvioida ruoan makua eikä asiakaspalvelua.

Tietojen julkaisemisella Evira haluaa lisätä valvonnan läpinäkyvyyttä ja tuoda tulokset kuluttajien käyttöön.

Kattavuus paranee koko ajan

Elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta. Päämäärä on, että Oiva laajenee kaikkiin elintarvikealan yrityksiin vuoteen 2015 mennessä.

Nyt mukana ovat kaikenkokoiset ruokakaupat ja kioskit. Myös ravintolat, kahvilat, grillit, pikaruokapaikat, pubit, lounasravintolat ja suurkeittiöt ovat tarkastusten kohteina. Tässä vaiheessa tarkastuksia ei tehdä Alkon myymälöihin, ulkomyyntiin, myyntiautoihin eikä etämyyntiin, kuten netti- ja suoramyyntiin.

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja