THL: Suomessa 296 uutta koronavirustartuntaa

50:09
Näin joulunpyhät näkyvät Suomen tartuntaluvuissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut tuoreet koronaluvut. Suomessa on THL:n mukaan raportoitu 296 uutta koronavirustartuntaa.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on todettu yhteensä 38 068 laboratoriovarmennettua koronavirustapausta.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 3  420 tartuntaa, mikä on 1  155 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Laajennetut koronatestaukset alkoivat

Helsinki-Vantaan lentokentällä alkoivat tänään ulkomailta Suomeen saapuvien laajennettu koronatestaus.

Matkustajat ohjataan maksuttomaan koronatestiin joko lentokentällä tai uuden Finentry-palvelun kautta oman asuinalueensa palvelupisteelle. Koronatestauksista vastaavat Vantaan kaupunki sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositti eilen kaikkien Suomeen palaavien lentomatkustajien testaamista. Tällä pyritään saamaan muissakin maissa yleistyvä Britannian koronamuunnos kiinni jo rajalla.

Yli 8000 rokotetta annettu

THL kertoi eilen, että Suomessa on annettu 8 155 annosta koronavirusrokotetta. Tiedot annetuista rokoteannoksista perustuvat THL:n rokotusrekisteriin ja tiedot tarkentuvat takautuvasti, joten todellinen annosmäärä on THL:n mukaan ilmoitettua suurempi.

Eniten rokotteita on annettu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, yhteensä lähes 3 000.

Suomeen on tullut tähän mennessä yhteensä noin 50 000 rokoteannosta. Tämän ja ensi viikon aikana odotetaan tulevan noin 50 000 rokoteannosta per viikko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja