THL älähti opiskelijajuhlien levittämistä koronatartunnoista: "Järjestäjien on ennakkoon syytä pohtia kriittisesti"

3:52
Katso MTV Uutiset Liven raportti: 300 lääketieteen opiskelijan altistumista koronalle tutkitaan Helsingissä – dekaani kertoo, kuinka yliopisto varautuu koronavirusvaaraan.

Eri puolilla Suomea järjestetyissä opiskelijajuhlissa on tapahtunut useita koronatartuntoja, joissa virukselle on altistunut satoja nuoria. THL kehottaa nyt opiskelijajuhlien järjestäjiä miettimään ennakkoon viruksen leviämisen vaaraa tilaisuuksissa.

Suurimpia ilmi tulleita altistustapauksia ovat Helsingin ja Tampereen yliopiston viime päivinä uutisoidut koronatartunnat.

Helsingissä noin kolmensadan opiskelijan uskotaan altistuneen koronavirukselle lääketieteellisen tiedekunnan uusien opiskelijoiden alfajaisissa viime viikon torstaina. Yliopiston mukaan muutamilla ensimmäisen vuosikurssin opiskelijalla on todettu tartunta.

Tampereen yliopistollinen sairaala taas tiedotti tänään Tampereen yliopistossa vahvistetuista seitsemästä koronatartunnasta, jotka kuuluvat samaan tartuntaketjuun. Tartuntojen uskotaan tapahtuneen niin ikään vapaa-ajalla. Altistuneita on yli 70.

Tauti voi levitä juhlissa

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen varoittaa nyt tiedotteessa, että erilaiset juhlatilaisuudet voivat johtaa taudin leviämiseen.

– Tapahtumien järjestäjien on ennakkoon syytä pohtia kriittisesti suurten kokoontumisten järjestämistä. Jos tapahtumia järjestetään, on turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta välttämätöntä huolehtia”, sanoo Puumalainen.

Jos juhlia järjestetään, niin niihin ei tulisi mennä edes lievästi sairaana.

– Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua tapahtumiin tai liikkua julkisilla paikoilla.

Jos koronaan viittaavia oireita ilmenee, on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon testiin pääsemiseksi ja hoidon tarpeen arvioimiseksi, THL muistuttaa. Oireisena pitää välttää kaikkia kodin ulkopuolisia kontakteja, myös testissä käymisen jälkeen tuloksia odotellessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja