Therese Johaug sai viestin dopingkäryyn kytkeytyneeltä kohulääkäriltä

Norjan hiihtotähti Therese Johaug kertoo saaneensa lauantaisen yhdistelmäkilpailun maailmanmestaruutensa jälkeen viestin kohulääkäri Fredrik S. Bendikseniltä.

Johaug lykki naisten yhdistelmäkisan maailmanmestaruuteen lähes minuutin erolla seuraaviin kilpailijoihin Seefeldissä.

– Olen saanut viestin Fredrikiltä tänään, Johaug kertoi lauantaina norjalaislehti VG:lle.

Kyseinen tohtori Fredrik S. Bendiksen kytkeytyi Johaugin dopingkäryyn syksyllä 2016. Virallisen selityksen mukaan Johaug sai tuolloin anabolista steroidia klostebolia elimistöönsä Trofodermin-voiteesta, jota hän oli käyttänyt rohtuneisiin huuliinsa. Silloinen Norjan maajoukkuelääkäri Bendiksen otti syyn niskoilleen ja kertoi käyneensä ostamassa kyseistä Trofoderminia livignolaisesta luontaistuotteisiin erikoistuneesta liikkeestä. 

Bendiksen erosi tapauksen jälkeen tehtävästään Norjan maajoukkueessa. Johaug puolestaan sai kärystään 18 kuukauden kilpailukiellon, josta hän vapautui viime syksynä. Tätä kautta Johaug on dominoinut mielin määrin – voittanut kaikki normaalimatkan kisat, joihin hän on osallistunut, ja nyt hän nappasi ensimmäisen käryn jälkeisen arvokisavoittonsa.

Johaug puhui ylevästi "yhteisestä matkasta" Bendiksenin kanssa.

– Hän ajattelee, että tämä on isoa, yhtä isoa kuin minä ajattelen. Tämä on ollut matka, jonka me olemme tehneet yhdessä, ja tämä on yhtä hauskaa hänelle, kun olemme selvinneet yhdessä tämän jakson läpi, Johaug sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat