Ylivertainen Therese Johaug vuodatti kyyneliä – kilpailukiellon tuska purkautui unelman toteutumiseen

Pärmäkoski: Lähdin riskillä hiihtämään ja se kostautui 1:17
Videolla Krista Pärmäkoski purkaa yhdistelmäkisan pettymyksensä

Therese Johaug palasi neljän vuoden tauon jälkeen arvokisoihin murskaavasti. Tuleva oli nähtävissä jo parin kilometrin kohdalla: kenelläkään ei ollut mitään jakoa 15 kilometrin yhdistelmäkisassa norjalaiselle.

Johaug kilpaili viimeksi Falunin MM-kisoissa vuonna 2015. Seuraavana talvena arvokisoja ei ollut ja syksyllä 2016 hän sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkeestä. Johaug nähtiin itkemässä lohduttomia kyyneleitä lehdistötilaisuuksissa käryn tultua julki ja kun hänelle lopulta langetettiin kilpailukielto, joka eväsi pääsyn olympialaisiin.

Tänään Johaug vuodatti palkintopallilla onnenkyyneleitä maailmanmestarina.

– Olen todella ylpeä, että pääsin tavoitteeseeni tänään, että voin seisoa täällä. Olen tehnyt niin kovasti töitä kaksi vuotta, ja nyt oli minun päiväni, Johaug sanoi.

Muut olivat valmiita ojentamaan kultamitalin jo ennakkoon Johaugille.

– Ensin pitää hiihtää. Minun unelmani oli saavuttaa kultaa täällä, ja mitali oli tavoite. On mahtavaa, että unelmani toteutui ensimmäisenä päivänä, Johaug tunteili.

Johaug hiihtää Seefeldissä vielä 10 kilometrin perinteisen kisan, viestin ja päätösmatkan, eli 30 kilometriä vapaalla. Neljä kultaa yksistä kisoista on täysin mahdollista.

– Taktiikkani oli hiihtää oma kilpailu ja mennä alusta asti kovaa. Kuulin matkalla, että ero on isompi ja isompi. Nyt olen todella iloinen, Johaug sanoi.

Hopeamitalisti Ingvild Flugstad Östberg ja pronssille hiihtänyt Natalia Neprjajeva jäivät Johaugista lähes minuutin.

Lue myös:

    Uusimmat