Therese Johaug alkoi itkeä MM-kisoissa

Jessie Diggins haltioissaan maailmanmestaruudestaan: "Olen vuodattanut onnen kyyneliä" 1:23
Tästä Therese Johaug myötäliikuttui – Jessie Diggins haltioissaan maailmanmestaruudestaan: "Olen vuodattanut onnen kyyneliä."

Norjalainen hiihtosuuruus Therese Johaug liikuttui syvästi Jessie Digginsin voittamasta maailmanmestaruudesta Planican MM-kisoissa.

Digginsistä tuli historian ensimmäinen yhdysvaltalainen henkilökohtaisen maastohiihtomatkan arvokisavoittaja, kun hän lykki ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen Planicassa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisassa.

– Olin niin iloinen, että Jessica voitti tänään. Jos täällä on ketään, jolle tätä toivon, se on hän, Norjan yleisradioyhtiö NRK:n asiantuntija Johaug sanoi.

Kuvat kilpailun ratkettua olivat tunteikkaita.

– En pystynyt lopettamaan itkemistä kisan jälkeen. En pystynyt nauttimaan, koska näkeminen ei onnistunut itkemiseni takia. Tämä oli niin erityistä, Diggins kertoi NRK:lle.

Kuuntele Digginsin kommentit MTV Urheilulle ylälaidan videolta.

Menestyksekkään maastohiihtäjän uransa viime keväänä päättänyt Johaug eläytyi voimakkaasti entisen kilpakumppaninsa suureen hetkeen.

– Aloin itkeä. Olin liikuttunut hänen puolestaan. Minä ja Jessica olemme hyviä ystäviä ja meillä oli hyvä yhteys halki urani, Johaug kertoi.

Diggins päihitti kisassa hopeaa saavuttaneen Frida Karlssonin 14 sekunnilla. Pronssi meni hopean tavoin Ruotsiin, Ebba Anderssonille.

31-vuotiaalla Digginsillä on ennestään maailmanmestaruus parisprintistä vuodelta 2013 ja olympiakulta samasta kisamuodosta vuodelta 2018. Henkilökohtaisilla matkoilla hän oli yltänyt aiemmin yhteen MM- ja yhteen olympiahopeaan.

Kerttu Niskanen: Kipeä jalka ei ottanut takapakkia – 9. sija noudattelee kauden tuloksia 3:11
Kerttu Niskanen kertoo kisan jälkeisessä haastattelussa muun muassa jalastaan.

Eveliina Piippo jäi tavoitteestaan: "Ladun siniseltä puolelta ei ole hirveästi muistikuvia" 1:08
Eveliina Piippo jäi tavoitteestaan: "Ladun siniseltä puolelta ei ole hirveästi muistikuvia."

Krista Pärmäkoski pettyi hiihtoonsa: "Aikaisemmat kisat näkyivät – toivotaan loppukisoihin ihmettä" 0:56
Krista Pärmäkoski pettyi hiihtoonsa: "Aikaisemmat kisat näkyivät – toivotaan loppukisoihin ihmettä."

Lue myös:

    Uusimmat