The Guardian: Renny Harlin avautuu uransa epäonnistumisista: "Heikolla hetkellä päätin auttaa ystävääni"

Erikoishaastattelussa Renny Harlin 13:44
Renny Harlin nähtiin Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa kesäkuussa.

Renny Harlin muistelee uransa epäonnistumisia The Guardian -lehden haastattelussa.

Elokuvaohjaaja Renny Harlin kertoi The Guardian -lehden haastattelussa urallaan kokemistaan epäonnistumisista. Yksi niistä oli lyhyeksi jäänyt Kiinan-valloitus.

Vuonna 2018 Harlin lanseerasi oman tuotantoyhtiönsä Pekingissä. Tuolloin Kiina tuntui pysyvältä kodilta, kunnes koronapandemia iski. Hän lensi Suomeen juuri ennen pahinta aaltoa, ja jäi sille tielle.

– Odotin viikon, kuukauden ja vuoden, kunnes tajusin, etteivät kiinalaiset elokuvamarkkinat tule olemaan enää entisellään. Puolitoista vuotta sitten luulin, että elämäni olisi Kiinassa. Nyt en ole palaamassa sinne luultavasti koskaan, Harlin kertoo lehden haastattelussa. 

Lisäksi Harlin mainitsee maassa vaikuttava poliittisen ilmapiirin olleen epäsuotuisa.

– Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet eivät näyttäneet kovin hyviltä lähitulevaisuudessa, hän myöntää.

Haastattelussa käydään läpi myös Harlinin vähemmän menestyneitä elokuvia. Näihin lukeutuvat muu muassa Manaaja-elokuvan jatko-osa.

– Heikolla hetkellä päätin auttaa ystävääni ja tiesin jo käsikirjoituksesta, että elokuvasta ei tulisi hyvä, hän paljastaa.

Manaaja: Alku -elokuva ei ole ainoa harmistuksen aihe. Myös The Long Kiss Goodnight -elokuva ei saanut Harlinin toivomaa vastaanottoa.

– Mielestäni se oli aikaansa edellä naissankarinsa takia. Se on todella viihdyttävä elokuva.

Harlinin ohjaama The Misfits sai ensi-iltansa 11. kesäkuuta. Elokuvaa tähdittävät muun muassa Pierce Brosnan, Rami Jaber, Hermione Corfield, Jamie Chung, Mike d Angelo, Tim Roth ja Nick Cannon.

Harlinin elämässä on tällä hetkellä hyvä vaihe. Hän on menossa naimisiin kihlattunsa Johanna Harlinin kanssa syksyllä. Häitä hän kuvaili Viiden jälkeen -ohjelmassa hiljattain suurimmaksi unelmakseen.

– Nyt sait mut ihan liikuttumaan, Harlin sai sanottua.

– Mulla menee niin hyvin. Mun suurin unelma on häät syyskuussa tulevan vaimoni Johannan kanssa. Se riittää mulle, hän sanoi.

Renny ja Johanna Harlinin tapahtumarikkaaseen elämään kurkistetaan uudessa mtv-palvelussa alkavassa The Harlins -realityohjelmassa. Ohjelmaa kuvataan kesän ja syksyn 2021 aikana, ja siinä seurataan legendaarisen elokuvaohjaaja Renny Harlinin sekä tämän kihlatun Johanna Harlinin elämää Suomessa ja maailmalla.

Lue myös:

    Uusimmat