Johanna Harlinin tähtäimessä on kansainväliset bikini fitness -kilpailut – ura alkoi sattumalta: "Rakastuin lajiin"

Johanna Harlin treenasi kaksi vuotta tavoitteellisesti, ennen kuin nousi bikini fitness -lavalle.

Menestysohjaaja Renny Harlinin kihlattu Johanna Harlin kilpailee tulevana sunnuntaina fitnessurheilun Fitness Classic -kilpailussa Turussa. Urheilu ja kilpaileminen ovat olleet Johannalle lapsuudesta asti elämäntapa, sillä hän harrasti muodostelmaluistelua SM-tasolla ala-asteen alusta lukion loppuun.

– Luistelut loppuivat, kun muutin Vaasaan opiskelemaan. Vaasassa ei ollut SM-tasolla kilpailevaa muodostelmaluistelutiimiä, johon olisin voinut mennä. Hetken valmentelin, mutta en saanut siitä samaa kiksiä, koska en itse kehittynyt.

Johannalla oli lopettamisen jälkeen edelleen kova palo urheiluun, koska hän halusi treenata tavoitteellisesti.

Hän alkoi käydä entistä enemmän salilla, lenkkeillä ja muutenkin urheilla monipuolisesti.

– Kiinnostuin tosi paljon terveellisestä ruoasta ja elämäntavasta. Päätin opiskella opettajan koulutuksen ohella terveystietoa. Se tuntui omalta jutulta.

Johannasta tuntui edelleen kuitenkin siltä, että urheilun punainen lanka oli kadoksissa. Miksi ja mitä varten hän treenasi. Lopulta hän palkkasi itselleen personal trainerin.

– Hän teki minulle treeniohjelmia ja opetti syömään oikein, koska minulla on aika paljon allergioita.

Personal trainerilla oli oma fitnesstiimi, mutta Johanna ei ollut kiinnostunut lajista. Lopulta hän pyörsi päätöksensä, kun meni katsomaan ensimmäisiä kisoja vuonna 2015.

– Rakastuin lajiin ja ajattelin, minun on pakko päästä lavalle.

– Siitä tulee sama fiilis kuin taitoluistelussa, se on arvostelulaji. Ensin treenataan kovaa ja hetken aikaa ollaan lavalla, sitten se arvostellaan.

Johanna alkoi treenata tuon kilpailun jälkeen tavoitteellisesti lajia. He sopivat personal trainerinsa kanssa, että Johanna kisaa bikini fitness -lavalla vuonna 2017. Näin myös tapahtui.

Johanna selvitti ensimmäisissä bikini fitness -kisoissa itsensä karsintojen kautta jatkoon.

– Olin junioreiden SM-kisoissa toinen. Pääsin myös yleiseen sarjaan kisaamaan ja sillä olin tasapistein viides.

Yritin kaikkeni, mutta samalla mietin, että menen vain oppimaan. Kisat menivätkin hyvin.

– Fitness ei ole ikinä ollut elämässäni prioriteetti numero yksi, vaan minulla on ollut hirveästi muutakin. Minulla on ollut sääntö: jos se menee yli ja alkaa tuntua raskaalta sekä ottaa enemmän kuin antaa, lopetan heti.

Johannalla on tällä hetkellä hyvin tarkka ruokavalio, kun kilpailut ovat lähellä. Hän treenaa neljä kertaa viikossa salilla ja viitenä päivänä tekee aerobista treeniä.

Edellisen kerran Johanna nähtiin kisalavalla vuonna 2019, ja hän sijoittui kolmanneksi yleisessä sarjassa. Johanna katseli vanhoja kilpailuvideoita ja huomasi ahkeran treenin tuottaneen tulosta.

– Olen ollut aina vähän pieni ja nyt olen saanut lihasta oikeisiin paikkoihin, siitä tuli hyvä mieli. Esiintymisen olen kokenut vahvuudeksi ennenkin, olen siinäkin vielä kehittynyt.

Johanna kilpailee sunnuntaina bikini fitnessin yli 169 senttisten sarjassa. Hän tavoitteli alun perin kilpailuissa EM-kisapaikkaa, mutta unelma murskaantui koronakriisin vuoksi.

– Voittajan olisi pitänyt päästä edustamaan Suomea kisoihin, mutta koronan vuoksi Suomen kisat piti siirtää kesälle ja EM-kisoja ei siirretty, ne olivat jo pari viikkoa sitten.

– Se oli minulle tosi kova paikka, koska se oli unelmani. Minulle ei annettu edes mahdollisuutta tavoitella sitä. Surin sitä päivän, kun tämä mahdollisuus otettiin pois. Nyt katse vain eteenpäin, kansainvälisille lavoille pääsee myöhemminkin, jos haluaa.

Renny ja Johanna Harlinin tapahtumarikasta elämää seuraava realityohjelma The Harlins saapuu mtv-palveluun. Ohjelmaa kuvataan kesän ja syksyn 2021 aikana, ja siinä seurataan legendaarisen elokuvaohjaaja Renny Harlinin sekä tämän kihlatun Johanna Harlinin vauhdikasta elämää Suomessa ja maailmalla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja