Thaimaan kuninkaalta hulppea lahja "viralliselle jalkavaimolleen" – lehdet: nakukuvakohussa ryvettynyt rakastajatar nostettiin toiseksi kuningattareksi

2:58
Thaimaan kuningas avioitui neljännen kerran keväällä 2019 - tällainen oli hulppea hääseremonia

Thaimaan kuninkaan väitetään tehneen virallisesta jalkavaimostaan maan toisen kuningattaren, kertoo saksalaislehti Bild.

Thaimaan kohukuningas Maha Vajiralongkornin, 68, kerrotaan antaneen "viralliselle jalkavaimolleen" varsin hulppean syntymäpäivälahjan. Kuningas ikuistettiin tiistaina Bangkokissa yhdessä rakastajattarensa Sineenat Wongvajirapakdin, 36, seurassa yhteneväisissä asuissa buddhalaisten seremonioiden merkeissä.

Pari juhlisti Sineenatin syntymäpäivää. Saksalaislehti Bild ja brittilehti Daily Mail kertovat, että myös nimellä Rama X tunnettu kuningas olisi antanut rakastajattarelleen varsin hulppean syntymäpäivälahjan ja kruunannut tämän maansa toiseksi kuningattareksi.

Kyseessä on lehtien mukaan tiettävästi ensimmäinen kerta, kun maassa on kaksi kuningatarta. Bildin tietojen mukaan kuninkaan virallinen vaimo, 42-vuotias kuningatar Suthida, on hyvin loukkaantunut viimeisimmästä käänteestä ja on saanut tukea kuninkaan nuoremmalta sisarelta, prinsessa Sirindhornilta, 65.

Prinsessan on kerrottu olevan niin ikään raivoissaan veljensä teosta ja muistuttaneen tätä siitä, että moniavioisuus on kielletty Thaimaassa jo 1930-luvulla. Saksalaislehti kertoi kuninkaan suivaantuneen sisarensa kritiikistä niin, että olisi mukiloinut prinsessan sairaalakuntoon. Bildin tietoja ei kuitenkaan ole vahvistettu.

Kummallisista tempauksistaan tunnettu ja ulkomailla myös "playboy-kuninkaaksi" tituleerattu Rama X ei ole saavuttanut suurta suosiota kansan keskuudessa sen jälkeen, kun hän astui valtaan hyvin pidetyn isänsä kuningas Bhumibolin kuoltua. Sen sijaan prinsessa Sirindhornin kerrotaan nauttivan kotimaassaan suurta kansansuosiota.

Yllättävä uutinen tuli vain noin kuukausi sen jälkeen, kun myös lempinimellä Koi tunnetun Sineenatin alastonkuvia vuoti hallitsijan vastustajien käsiin peräti yli tuhat kappaletta.

Nainen nimitettiin kuninkaan viralliseksi rakastajattareksi, kun myös nimellä Rama X tunnettu kuningas täytti 67 vuotta. Kuningas oli avioitunut neljännen vaimonsa kuningatar Suthidan kanssa aiemmin vuonna 2019.

Vain kuukausia sen jälkeen, kun kuningas oli tehnyt Sineenatista virallisen rakastajattarensa, hän otti tältä tittelin pois – samoin kuin aiemmin armeijan leivissä työskennelleen naisen sotilasarvon.

Hovin virallisen tiedotteen mukaan naisen käyttäytyminen ei ole vastannut kuninkaan toiveita. Sineenat oli hovin tiedotteen mukaan ollut liian "kunnianhimoinen" ja yrittänyt "nostaa itsensä kuningattaren asemaan".

Syyskuussa muun muassa BBC kuitenkin uutisoi kuninkaan armahtaneen "jalkavaimonsa" ja palauttaneen tälle tämän tittelit takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja