Thaimaan kohukuninkaalta erikoinen veto koronapandemian keskellä – suuntasi ylelliselle kylpylälomalle Saksaan 20 naisen "haaremin" kera

1:53
Rama X kruunattiin virallisesti Thaimaan kuninkaaksi toukokuussa 2019

Thaimaan kuninkaan uutisoidaan linnoittautuneen seurueensa kanssa saksalaiseen luksushotelliin.

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn on ryvettynyt toistuvasti kohuotsikoissa erikoisten tempaustensa takia, eikä kuninkaan suhtautuminen koronapandemiaan tee poikkeusta tähän.

Saksalaislehti Bildin tietojen mukaan myös kuninkaallisella tittelillään Rama X tunnettu kuningas nimittäin lennähti matkustuskielloista piittaamatta Etelä-Saksaan ja linnoittautui luksushotelliin.

Saksalaislehden tietojen mukaan 67-vuotias kuningas ei suinkaan lähtenyt matkalleen yksin, vaan matkaseurana on 20 naisen seurue.

Kuninkaan seurueineen kerrotaan majoittuneen koronapandemian takia suljettuun luksushotelliin Garmisch-Partenkircehnissä. Neljän tähden spa-hotelli Grand Hotel Sonnenbichlin kerrotaan sulkeneen ovensa pandemian takia, mutta Rama X on Bildin mukaan hankkinut koko hotellin tilat seurueensa käyttöön. Paikalla on tiettävästi myös hotellin henkilökuntaa.

Spiegel-lehden mukaan hotelli on saanut paikalliselta viranomaiselta erityisluvan pitää ovensa auki kuninkaan seurueelle, mutta muilla asiakkailla ei ole sinne pääsyä.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Brittilehti Daily Mailin mukaan kuninkaan toiminta on aiheuttanut närää tämän kotimaassa, vaikka Thaimaassa kuninkaallisten julkisesta arvostelusta ja solvaamisesta voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion.

Viranomaiset ovat lehden mukaan joutuneet muistuttamaan rangaistusten mahdollisuudesta, sillä kansalaiset ovat ilmaisseet pettymystään siihen, ettei kuningas ole esiintynyt julkisuudessa tai puhunut kansalaisilleen koronavirustilanteesta. Tästä kertoo brittilehden mukaan esimerkiksi se, että Twitterissä trendasi thai-kielellä kirjoitettu tunniste "mihin me oikeastaan tarvitsemme kuningasta".

Kuningas Rama X on ollut aiemminkin otsikoissa naisseikkailujensa takia.

Heinäkuussa 2019 34-vuotias Sineenat Wongvajirapakdi nimitettiin historiallisesti kuninkaan viralliseksi jalkavaimoksi. Titteli kuitenkin riistettiin naiselta yhtä aikaa hänen sotilasarvonsa kanssa, sillä hovin virallisen tiedotteen mukaan naisen käyttäytyminen ei ole vastannut kuninkaan toiveita. Sineenat oli hovin mukaan ollut liian "kunnianhimoinen" ja yrittänyt "nostaa itsensä kuningattaren asemaan".

Kuninkaalla on ollut yhteensä neljä vaimoa. Kuninkaan serkku, prinsessa Soamsawali, oli naimisissa kuninkaan kanssa vuosina 1977–1993. Yuvadhida Polpraserth taas oli kuninkaan vaimo vuosina 1994–1995 ja Srirasmi Suwadee vuosina 2001–2004. Nykyisen kuningattaren Suthidan kanssa Rama X avioitui keväällä 2019.

Rama X:stä tuli Thaimaan perustuslaillinen kuningas vuonna 2016, kun hänen isänsä, kansalaisten keskuudessa erittäin pidetty kuningas Bhumibol kuoli. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja