Thaimaan kuninkaan virallinen rakastajatar ikävän kohun keskiössä – yli tuhat alastonkuvaa vuoti monarkin vastustajien haltuun

2:58
Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn avioitui vuonna 2019 - tällainen oli hulppea hääseremonia

Thaimaan kuninkaan Maha Vajiralongkornin virallinen "jalkavaimo" joutui joulun alla keskelle kiusallista alastonkuvakohua.

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, 68, joutui joulun alla taas kerran otsikoihin ikävän kohun yhteydessä. Muun muassa brittilehti Daily Mail uutisoi, että kuninkaan rakastajattaren Sineenat Wongvajirapakdin alastonkuvia oli päässyt vuotamaan Thaimaan monarkiaa vastustavien aktivistien haltuun.

The Times kertoo, että skandaalin keskiössä olevat kuvat on vuodettu Thaimaan ulkopuolella oleville aktivisteille. Heidän joukossaan on myös brittitoimittaja Andrew MacGregor Marshall, joka on kritisoinut julkisesti Thaimaan hallintoa. Lehden mukaan kuvat on toimitettu myös thaiakateemikko Pavin Chachavalpongpunille, joka asuu Japanissa ja jota odottaa synnyinmaassaan rikossyyte Thaimaan monarkiaan kohdistuneesta kritiikistä.

Daily Mailin mukaan kuvia on yli tuhat ja ne on otettu vuosina 2012–2014. Niistä merkittävä osa on tiettävästi alastonkuvia, jotka kuninkaan rakastajatar on Andrew MacGregor Marshallin mukaan ottanut itse itsestään.

– Vaikuttaa siltä, että hän on ottanut rohkeita kuvia itsestään ja lähettänyt niitä kuninkaalle. Ilmeisesti kuvat ovat vuotaneet julkisuuteen turmellakseen hänen paluunsa kuninkaan siipaksi, toimittaja kirjoitti Daily Mailin mukaan Facebook-sivullaan.

Sineenat, joka tunnetaan myös lempinimellä Koi, nimitettiin kuninkaan viralliseksi rakastajattareksi, kun myös nimellä Rama X tunnettu kuningas täytti 67 vuotta. Kuningas oli avioitunut neljännen vaimonsa kuningatar Suthidan kanssa aiemmin vuonna 2019.

Vain kuukausia sen jälkeen, kun kuningas oli tehnyt Sineenatista, 35, virallisen rakastajattarensa, hän kuitenkin otti tältä tittelin pois – samoin kuin aiemmin armeijan leivissä työskennelleen naisen sotilasarvon.

Hovin virallisen tiedotteen mukaan naisen käyttäytyminen ei ole vastannut kuninkaan toiveita. Sineenat oli hovin tiedotteen mukaan ollut liian "kunnianhimoinen" ja yrittänyt "nostaa itsensä kuningattaren asemaan".

Syyskuussa muun muassa BBC kuitenkin uutisoi kuninkaan armahtaneen "jalkavaimonsa" ja palauttaneen tälle tämän tittelit takaisin.

Sineenatin katoamisen kirjoitettiin muistuttaneen monia siitä, mitä kuninkaan aiemmille vaimoille on tapahtunut.

Vuonna 1996 kuningas karkotti toisen vaimonsa, joka pakeni Yhdysvaltoihin pariskunnan lasten kanssa. Kaikilta vietiin kuninkaalliset tittelit.

Samoin kävi kuninkaan kolmannelle vaimolle vuonna 2014. Pariskunnan 15-vuotiaan pojan huoltajana toimii kuningas, mutta isän on kerrottu tapaavan kruununprinssiä äärimmäisen harvoin. 

Kuninkaan huhutaan maksaneen eron yhteydessä miljoonien eurojen suuruisen summan huoltajuudesta, mutta tämän on myös kerrottu häpeävän poikaansa ja pyrkineen siksi pitämään tämän visusti poissa julkisuudesta harvoja kuninkaallisia edustustilaisuuksia lukuun ottamatta. 

Saksassa asuva prinssi voi vielä menettää asemansa kruununperijänä, jos kuningas saa poikalapsen nykyisen vaimonsa kanssa.

Vuonna 2016 kansan rakastaman kuningas Bhumibolin kuoleman jälkeen valtaan noussut Maha Vajiralongkorn hämmästytti koronakriisin puhjettua pakenemalla Saksaan haareminsa kanssa. Kuninkaan on uutisoitu linnoittautuneen Etelä-Saksassa Garmisch-Partenkirchenissa sijaitsevaan luksushotelliin noin 20 naisesta koostuvan haareminsa kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja