Mainos

Thaimaan kuninkaan hääseremoniassa morsian makaa sulhasen edessä lattialla ja ojentaa miehelleen lahjan – suomalaisasiantuntija selittää, mistä on kyse

2:58
Thaimaan kuningas avioitui keskiviikkona. Kuningas Maha Vajiralongkorn sai puolisokseen Suthida Tidjain. Morsiamen päähän valeltiin seremoniassa pyhää vettä.

Thaimaan kuningas avioitui yllättäen eilen keskiviikkona. Kuningas Maha Vajiralongkorn meni naimisiin henkivartiostoonsa kuuluvan Suthida Tidjain kanssa. Tidjaista tuli seremoniassa kuningatar Suthida. Häät olivat suomalaissilmin katsottuna poikkeukselliset.

Kuninkaan häistä kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters

Häät olivat Thaimaassa yllätys. 66-vuotiaasta Vajiralongkornista tuli perustuslaillinen kuningas vuonna 2016, kun hänen isänsä kuoli. Hänen virallisia kruunajaisiaan on tarkoitus viettää tulevana viikonloppuna. Nyt kuningas järjestikin yllätyshäät vain muutama päivä ennen virallisia kruunajaisiaan.

Seremoniassa morsian makaa maassa 

Juhlat näytettiin Thaimaan televisiossa, ja seremoniasta on julkaistu kansainvälistä videokuvaa.

Videolla näkyy, että morsian makaa häissään lattialla. Kuningas istuu morsiamen edessä ja morsian ojentaa sulhaselleen lahjan. 

Myöhemmin morsian nousee istumaan kuninkaan viereen. 

Aasian tutkimuksen yliopistonlehtori Tiina Airaksinen Helsingin yliopistosta sanoo, että häät vaikuttavat perinteisin buddhalaisin menoin vietetyiltä. Niissä morsian osoittaa kunnioitusta sulhaselleen. Lisäksi häiden kulkuun vaikutti todennäköisesti se, että Suthidasta tuli seremoniassa kuningatar.

Airaksisen mukaan kuninkaan häiden ajoitus ei varmasti ole sattumaa. Thaimaa on melko konservatiinen maa, jossa perinteiset perhearvot ovat tärkeitä. Ihmiset todennäköisesti arvostavat sitä, että kuningas on aviossa ennen kruunajaisiaan.

– Kuningas saa avioitumisella sosiaalisista ja poliittista huomiota.

Thaimaan kuningas avioitui nyt neljättä kertaa. Hänellä on aiemmista avioliitoistaan seitsemän lasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja