Thai-hieronta lisättiin Unescon maailmaperintökohteiden listalle

Perinteinen thai-hieronta on lisätty Unescon aineettomien maailmaperintökohteiden listalle, kertoo BBC. 

Perinteinen thai-hieronta "Nuad Thai" sisältää runsaasti perinteitä ja tapoja, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle. Tämä kulttuurihistoria on tärkeä säilyttää, Unesco perustelee päätöstään. 

Nuad Thailla on juuret työläisten itsensä huolehtimisessa thai-kulttuurissa. Jokaisella kylällä oli omat "hierontaparantajat", jotka paransivat työläisten pellolla kipeytyneet lihakset.

Tavallisesta hieronnasta poiketen perinteiseen thai-hierontaan kuuluu paljon liikettä, ja potilasta ohjataan yleensä erilaisiin asentosarjoihin. 

Hierojat käyttävät apunaan käsien lisäksi myös kyynärpäitä ja polvia. Nuad Thai-hieronnassa ei käytetä ollenkaan öljyjä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Suomella seitsemän kohdetta 

Unesco on Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö, jonka maailmaperintökohteiden listalle kuuluu tällä hetkellä 550 kohdetta yhteensä 127 eri maasta.

Listalle lisätään kohteita vuosittain. Thai-hieronnan kanssa listalle lisättiin tänä vuonna muun muassa irlantilaisen harpun soitto ja Podencen karnivaali Portugalissa.

Suomella on tällä hetkellä seitsemän perintökohdetta listalla. Niistä kuusi on kulttuurikohteita: Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, sekä Struven astemittausketju.

Suomen ainoa luonnonperintökohde tällä hetkellä on merenkurkun saaristo Pohjanlahdella.

Lue lisää:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja