Tesla "räjähti" parkkihallissa kuin itsestään – valvontakamera tallensi hurjan näyn

Arvokas Porsche-kokoelma kärsi vaurioita kaasuräjähdyksessä 1:01
Arvokas Porsche-kokoelma kärsi mittavia vaurioita kaasuräjähdyksessä Yhdysvalloissa.

Ensimmäisen sukupolven Tesla Model S roihahti liekkeihin shanghailaisessa parkkihallissa viime sunnuntaina. 

Alta löytyvä video kuin itsestään leimahtaneesta sähköautosta lähti leviämään kiinalaisessa Weibo-palvelussa kulovalkean tavoin. Myöhemmin se ladattiin myös Twitteriin.

Tesla kertoo lähettäneensä paikalle välittömästi oman tiiminsä tutkimaan, mistä syttyminen on voinut johtua. Sen tietojen mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Videolla näkyy, kuinka auto alkaa ensin savuamaan, kunnes se leimahtaa räjähdysmäisesti. Auto tuhoutui palossa täysin.

Kolhu Kiinan-valloitukselle?

Tesla rakentaa parhaillaan uutta tuotantolaitosta nimenomaan Shanghaihin. Tehtaassa on määrä valmistaa muun muassa Model 3 -mallia.

Analyytikkojen mukaan tapaus herättänee keskustelua sähköautojen turvallisuudesta, mutta tuskin vaikuttaa Teslan myyntiin.

– Tesloja on syttynyt aiemminkin, mutta sillä ei ole ollut merkittävää vaikutusta yhtiön maineeseen Kiinassa, LMC Automotiven analyytikko Alan Kang kertoo Reutersille.

Myös Teslan kilpailija, sähköautovalmistaja Nio, raportoi autonsa yllättävästä syttymisestä Kiinassa. Katumaasturimallinen ES8 oli roihahtanut liekkeihin ollessaan huollossa eilen maanantaina.

– Olemme käynnistäneet tutkimukset tulipalon syiden selvittämiseksi, yhtiön edustaja kertoi ja täsmensi, ettei kukaan loukkaantunut.

Autojen spontaanit syttymiset eivät kuitenkaan kosketa pelkästään sähköautoja. BMW joutui taannoin kutsumaan takaisin satoja tuhansia autoja, kun sen dieselmalleista löytynyt vika johti kymmenien autojen syttymiseen.

Lähde: Reuters, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat