BMW:n moottoripalot johtavat satojen tuhansien autojen takaisinkutsuun Euroopassa

6:06

BMW järjesti maanantaina vakavahenkisen tiedotustilaisuuden Etelä-Koreassa. Yhtiön edustajat pyysivät anteeksi viallisen pakokaasujärjestelmän aiheuttamia moottoripaloja, joita on raportoitu maassa jo kymmeniä. Tilaisuudessa ilmoitettiin yli sadan tuhannen auton takaisinkutsusta Koreassa, mutta nyt saksalaisvalmistaja on kertonut käynnistävänsä huomattavasti suurempaa automäärää koskevan kampanjan Euroopassa.

Pääkuvan video

Rehellistäkin rehellisempi autoesittely: Jaakko myy kamalassa kunnossa olevaa Carinaansa 51 eurolla

Saksalaisen Frankfurter Allgemeine Zeitung -sanomalehden mukaan BMW kutsuu Euroopassa takaisin 323 700 autoa niiden pakokaasujen kierrätysjärjestelmästä löytyneen vian vuoksi. Jäähdytysnestettä saattaa vuotaa järjestelmään, mikä puolestaan voi johtaa moottorin syttymiseen. Etelä-Koreassa tällaisia tulipaloja on sattunut pelkästään tänä vuonna lähes 30.

Saksalaislehden tietojen mukaan ongelma koskettaa nelisylinterisiä dieselmalleja, jotka on valmistettu maaliskuun 2011 ja marraskuun 2016 välillä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja