Mainos

Tesla antoi potkut naiselle, joka syytti kollegojaan seksuaalisesta ahdistelusta

Tesla on irtisanonut naispuolisen insinöörinsä vain joitain kuukausia sen jälkeen, kun tämä oli astunut julkisuuteen kertoen yhtiössä kohtaamastaan seksuaalisesta häirinnästä.

Sähköautovalmistaja Teslan edustajan mukaan AJ Vandermeydenin helmikuussa Guardianille esittämät väitteet seksuaalisesta ahdistelusta ja naisten syrjimisestä ovat perättömiä.

33-vuotiaan Vandermeydenin mukaan häirintää tapahtuu usein, mutta siihen ei ilmoituksista huolimatta puututa. Hän myös kertoi naisten saavan pienempää palkkaa verrattuna samaa työtä tekeviin miehiin.

Teslan Edustaja kertoo vuodesta 2013 yhtiössä työskennelleen Vandermeydenin saaneen toistuvasti erityiskohtelua kollegoidensa kustannuksella, mutta silti hyökänneen yhtiötä vastaan ilman perusteita. 

– Harkittuamme asiaa tarkkaan ja oltuamme absoluuttisen varmoja siitä, ettei Vandermeydenin väitteillä ollut pohjaa, ei meille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin päättää hänen työsuhteensa Teslalla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tesla vakuuttaa, että kyseessä ei ole minkään sortin kosto Vandermeydenia kohtaan. Tiedotteen mukaan he eivät kuitenkaan voi enää luottaa Vandermeydeniin tämän esittämien perättömien väitteiden jälkeen.

Vandermeydenin asianajajan Therese Lawlessin mukaan hänen asiakkaansa on järkyttynyt irtisanomisestaan. Lawless uskoo, että Tesla halusi tehdä Vandermeydenistä esimerkin muille, jotka saattavat suunnitella samanlaisten asioiden tuomista julkisuuteen.

Lähde: Gizmodo, The Guardian

***

0:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.