Tekeekö Kimmo Timonen uuden aluevaltauksen? – "Se naputtaa takaraivossa"

Jääkiekkolegenda Kimmo Timonen päätti pelaajauransa muutama vuosi sitten Stanley Cupiin, ja tänään lauantaina hänen maajoukkuepaitansa nostetaan Hartwall Arenan kattoon. Lajin ytimessä entinen puolustaja saatetaan nähdä vielä tulevaisuudessakin, sillä hän myöntää valmennustehtävien kiinnostavan.

– Kyllä minulla on takaraivossa herännyt pikkuinen kutina pakkien peluuttamisesta ja opettamisesta ja olemisesta todella lähellä NHL-jääkiekkoa. Se naputtaa pikkuisen takaraivossa, mutta antaa sen vielä naputtaa muutaman vuoden, Timonen sanoi MTV Sportille.

– Jos se naputus alkaa kuulua vähän kovemmin, sitten mietitään sitä, mutta tällä hetkellä se on vielä aika pientä.

Suurta on sen sijaan tunnemyllerrys, kun Timosen maajoukkuepaita numerolla 44 jäädytetään tänään ennen Karjala-turnauksen Suomen ja Tshekin ottelua.

– Tämän isompaa kunniaa suomalainen jääkiekkoilija ei voi saada. Se on minun mielipiteeni. Ensinnäkin on ollut unelma ja kunnia pukea Suomi-paita päälle kymmeniä kertoja, mitä olen saanut tehdä sen. Kun he haluavat vielä huomioida näin hienosti, ei tämän isompaa kunnianosoitusta voi tulla, Timonen tunnelmoi.

154 A-maaottelua urallaan pelannut Timonen saavutti Leijonissa neljä olympiamitalia, kolme MM-hopeaa ja World Cupin kakkossijan.

Nykypäivän jääkiekossa Timonen olisi jäällä kuumaa valuuttaa. Miksi ja mitä Timonen itse tästä tuumii? Katso koko juttu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat