Mitä leipoa valmistujaisiin tai ylioppilasjuhliin? Nappaa vinkit tarjoiluihin.
Tänä keväänä tuoreita ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita juhlistetaan lauantaina 31.5. Valmistujaisjuhliin kuuluvat tietysti erilaiset suolaiset ja makeat tarjoilut. Nappaa vinkit tarjoiluihin!
Lue myös: Kun tarjoat juhlissa kahvia, pidä mielessä yksi tärkeä vinkki
Piirakat, salaatit ja pikkusuolaiset
Erilaiset pikkusuolaiset, piirakat ja salaatit ovat helppoa juhlapöydän tarjoiltavaa.
Varma valinta juhlapöytään on tietenkin ruokaisa pastasalaatti. Testaa esimerkiksi kylmäsavulohesta ja katkaravuista valmistettu pastasalaatti.
Nappaa ohjeet: Pastasalaatti, suolainen piirakka ja muut pikkusuolaiset juhliin – nappaa helpot ohjeet!
Ei ole voileipäkakun voittanutta
Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän ehdoton klassikko. Erilaiset voileipäkakut ovat viime vuosien aikana nousseet jälleen uuteen kukoistukseen – ne ovat nyt trendikästä tarjoiltavaa eri muodoissaan.
Monille maistuu voileipäkakku aivan perinteisenä versiona, mutta klassikkoa voi helposti myös tuunata uuteen muotoon.
Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen loimulohivoileipäkakku on siitä nerokas, että se valmistuu kääretortun tapaan rullan muotoon.
Pullahiiren leivontanurkka -ruokablogia pitävä Taru Vihavainen antoi puolestaan toukokuussa 2023 Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä tämän juhlapöydän kunkun valmistamiseen.
– Tämä on helposti valmistuva kinkku-voileipäkakku. Ei tarvitse mitään ihmeellisempiä välineitä, mutta tulee näyttävä lopputulos, Taru ohjeisti lähetyksessä.
Voileipäkakun voi kasata helposti myös lasiin! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven helppo voileipäkakku juhlapöytään pelastaa viimehetken tarjoilupaniikilta.
Voileipäkakkuohjeet:
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta
Ylioppilaslakkikeksit valmistuneelle
Kajaanilaisen Sari Juntusen ylioppilaslakkipikkuleivät ovat ihastuttaneet kotileipureita jo useamman vuoden ajan. Keksien ohje leviää aina kevään juhlien kynnyksellä sosiaalisessa mediassa. Sari julkaisi pikkuleipien reseptin alun perin blogissaan vuonna 2015.
Ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat näppärästi vaaleasta ja tummasta keksitaikinasta.
– Olin aiemmin törmännyt pikkuleipiin, jotka dipataan tummaan suklaaseen ja niiden pitäisi näyttää ylioppilaslakilta. Minusta ne eivät näyttäneet, joten rupesin miettimään, miten kekseistä saisi enemmän lakin näköisiä, Sari kertoi aiemmin MTV Uutisille.
Nappaa ohje: Ylioppilaslakkipikkuleivät
Makeat kakut ja piirakat
Kakku on usein juhlapöydän kuningatar.
Koko Suomi leipoo -voittaja Harriet Järf vinkkasi kesällä 2024 Viiden jälkeen -ohjelman pyynnöstä ohjeen täydelliseen mansikkakakkuun. Sen salaisuus on kakkupohjassa käytettävä ruskistettu voi.
Gluteeniton kakkuvaihtoehto on tietysti klassinen pavlova tai helppo marja-marenkikakku.
Britakakku tai britatorttu on tyylikäs tarjottava juhlissa. Mansikkabrita on klassikko, mutta voit käyttää erilaisia marjoja vaihdellen.
Yksi Suomen suosituimmista raparperipiirakoista on sen sijaan Katariina Pylsyn kesäkahvilasta hitiksi noussut Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Kakkuohjeet:
Klassinen mansikkakakku
Raparperi-mansikkapavlova
Katin mansikkavuokakakku
Helppo marja-marenkikakku
Britakakku
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Katso myös video: Lohivoileipäkakku on juhlien klassikkoherkku ja sen voi valmistaa myös kääretortun muotoon
1:09Näin teet rullavoileipäkakun.