Kimmo Timonen jakoi erikoisen Wayne Gretzky -muiston: "Teet vielä kerran noin, niin tapan sinut – katsoin, että mitä?"

Leijona-legenda ja pitkään NHL:ssä pelannut Kimmo Timonen on lauantaina hienon kunniahetken keskellä, kun hänen maajoukkuepaitansa nostetaan Hartwall Arenan kattoon. Tilaisuutta varten Suomeen saapunut Timonen muisteli naureskellen yhtä hyvin erikoista hetkeä uraltaan.

Ylälaidan videolla lisää Timosen ajatuksia.

Kaudella 1997-98 Timonen pelasi vielä Euroopassa HIFK:n riveissä, kun hänet valittiin mukaan Naganon olympialaisiin. Siellä Suomi pelasi lopulta pronssista Kanadaa vastaan.

– Heillä oli niin nimekäs joukkue vastassa, että kyllä oli savolaispoika ihmeissään, Timonen muistelee leveän hymyn kera.

Ottelun aikana eteen tuli ikimuistoinen hetki jääkiekon, ehkäpä kaikkien aikojen suurimman legendan Wayne Gretzkyn kanssa.

– Se oli kulmakiekko, missä pääsin pikkuisen tööttäämään Gretzkyä. Se oli vain pieni tönäisy, eihän mun taklaukset mitään kovia olleet.

– Tuli seuraava aloitus ja Brendan Shanahan (kanadalaislegenda) kuiskaisi korvaan, että ”you do that one more time and i fucking kill you” (teet vielä kerran ja tapan sinut).

– Katsoin, että mitä? Timonen naureskeli.

– Gretzky oli vain siinä asemassa silloin. Tai no olihan hän sitä koko uransa ajan. En mää ollut tottunut siihen, ettei johonkin saa yhtään koskea.

Timosen mukaan samainen ei toistunut enää.

– En tainnut päästä enää kentälle, Timonen sanoi leveän naurun kera. 

– Kyllä mulla tarinoita riittää. Siitä ei homma jää kiinni, Timonen jatkoi hymyissä suin Gretzky-muistelun perään.

Timosen Leijona-paidan jäädytystilaisuus on ohjelmassa lauantaina ennen Karjala-turnauksen Suomen ja Tshekin ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat