Runsaasti flavanoleja sisältävän kaakaon juominen näytti pienessä tutkimuksessa parantavan ihmisten älyllistä suoriutumiskykyä.
Englantilaisen Birminghamin yliopiston tutkijat huomasivat pienessä kokeessaan, että runsaasti flavanoleja sisältävän kaakaon juominen paransi koehenkilöiden kykyä suorittaa tiettyjä kognitiivisia tehtäviä. Flavanolit ovat luonnollisia antioksidantteja, jotka vaikuttavat esimerkiksi solujen toimintaan.
Flavanoleja on kaakaon lisäksi hedelmissä, marjoissa, teessä, kasviksissa ja punaviineissä. Niitä on kuitenkin turha etsiä runsaasti prosessoiduista suklaatuotteista, sillä suurin osa flavanoleista tuhoutuu, kun kaakaosta jalostetaan makeampaa.
Myös nyt ilmestyneessä tutkimuksessa todettiin, ettei prosessoidulla kaakaolla ole samanlaisia aivoterveyttä edistäviä vaikutuksia kuin parannellulla suklaajuomalla.
LUE MYÖS: Tutkimus siunaa suosikkiherkun – syö ainakin kerran viikossa: ”Pitää sydämen verisuonet terveinä”
Terveyskaakaon juominen paransi älyllistä suoriutumiskykyä
Tutkimukseen osallistui 18 tervettä 18–40-vuotiasta miestä. He joivat joko prosessoitua ja vähän flavanoleja sisältävää kaakaota tai antioksidanteilla rikastettua kaakaota. Koehenkilöt ja tutkijat eivät tienneet, kumpi juoma oli kyseessä.