Kohtuullinen suklaan syöminen voi edistää sydänterveyttä, uutisoi CNN.
Intuitiivinen syöminen on yksinkertaisimmillaan syömistä kehon viestejä kuunnellen. Katso videolta vinkit intuitiiviseen syömiseen!
Suklaan syöminen kerran viikossa on yhteydessä pienentyneeseen sydänsairauksien riskiin, toteaa tuore European Journal of Preventive Cardiology -julkaisussa ilmestynyt katsaus.
– Tutkimuksemme mukaan suklaa pitää sydämen verisuonet terveinä, selvitystä tehnyt sydänlääkäri Chayakrit Krittanawong Yhdysvalloissa sijaitsevasta Baylor College of Medicine -yliopistosta sanoo tiedotteessa.
Analyysi veti yhteen viimeisen viiden vuosikymmenen aikana ilmestyneet tutkimukset, joissa on selvitetty suklaan syömisen yhteyttä sepelvaltimotautiin. Sepelvaltimotaudissa valtimoiden seinämät kovettuvat ja ahtautuvat, mikä aiheuttaa verenkierron häiriintymistä ja hapenpuutetta sydänlihaksessa.
Yli 336 000 osallistujan aineistosta oli havaittavissa, että suklaan syöminen useammin kuin kerran viikossa oli yhteydessä 8 prosenttia pienempään riskiin sairastua sepelvaltimotautiin.