Teinin ultraharvinaisella aivosairaudella ei ole edes nimeä – vei kuulon, kävelykyvyn ja lopulta näönkin

Mitchell Herndonilla oli niin harvinainen sairaus, että se on löydetty toistaiseksi vain yhdestä toisesta ihmisestä koko maailmassa. Neurologinen tila vei Mitchellin hengen vain 19-vuotiaana.

Mitchell Herndon kuoli aivosairautensa vuoksi. Seitsemän vuoden ajan harvinainen sairaus teki tuhojaan Mitchellin kehossa. Neurologinen tila on niin harvinainen, ettei sille ole vielä nimeä, kertoo NBC.

Mitchell ei tilansa vuoksi voinut kävellä. Sairaus vei häneltä kuulon ja lopulta näönkin. Mitchell päätti lahjoittaa ruumiinsa tutkimuskäyttöön kuolemansa jälkeen, jotta sairautta voitaisiin tulevaisuudessa ymmärtää paremmin.

Oireeton 12-vuotiaaksi asti

Amerikkalainen Mitchell oli lapsuutensa ajan terve ja urheilullinen. 12-vuotiaana hänellä alkoi olla vaikeuksia liikutella jalkojaan. Kokeissa Mitchelliltä löytyi harvinainen geenimutaatio, joka on löydetty toistaiseksi vain yhdeltä toiselta ihmiseltä koko maailmassa.

Vaikeuksista huolimatta Mitchell piti yllä positiivista asennetta. Mies olisi toivonut, että voisi tavata jonkun, jolla on sama tila.

– Jos tuntisin jonkun viisikymppisen, jolla on sama tila, jos hänellä menisi mahtavasti, se poistaisi paljon ahdistusta, Mitchell kertoi aiemmassa haastattelussa.

– Jos saisimme tietää, että tila etenee, se olisi kurjaa, mutta ainakin tietäisin, mitä odottaa.

"Hän on lahjoittanut meille uskomattoman työkalun"

Syksyllä 2019 Mitchell kuoli. Hän oli 19-vuotias.

Lääkäreiden mukaan se, että Mitchell luovutti ruumiinsa tieteelle, on korvaamatonta.

– Hän on lahjoittanut meille uskomattoman työkalun. Tulevaisuudessa tällä on vaikutuksia moniin ihmisiin, joilla tämä tila todetaan, Mitchelliä hoitanut neurologi kommentoi.

Lähteet: NBCnews.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja